Obavijesti

Tech

Komentari 65

Zvjezdano izdanje Astre za one koji traže nešto više od auta

Zvjezdano izdanje Astre za one koji traže nešto više od auta
7

Iako stoji kao sasvim solidna Insignia, ova Astra pruža mnogo više nego što prosječni kupac očekuje od automobila, i u pogledu voznih svojstava i u pogledu napredne tehnologije. Oduševljavaju svjetla

VIDEO

Sam naziv Astra BiTurbo asocira na nešto brzo, brutalno, nešto u razini s OPC modelom, no svi koji to pomisle prevare se. 

Biturbo kod Opela Astre  označava “običnu” snažniju izvedbu dizelskog 1,6-litrenog motora sa 160 KS. Dakle, daleko od OPC-a, no i to je zaista mnogo za ovaj automobil, dovoljno za sportske vozne osobine. Činjenica da Astra 100 na sat hvata za oko osam i pol sekundi te postiže maksimalnih 220 km/h govori u prilog tome da je ovaj automobil prava poslastica za one koji vole nešto bržu vožnju.

Dodamo li tome vrhunske kočnice, ovjes koji je među najboljima u klasi i precizan upravljač dobivamo automobil kojeg je zaista užitak voziti zavojitim cestama. No i u pogledu komfora i ekonomičnosti Astra nije loša, naprotiv. Vrlo je ugodna na duljim putovanjima, ovjes nježno filtrira tipične “hrvatske rupe” na cestama, a po gradu se vozite uz potrošnju manju od 6,5 l/100 kilometara. I kad pretjerate s davanjem gasa, više od osam litara teško je potrošiti.

Dodatna prednost Astre je prostranost. Rijetko koji automobil u kompaktnoj klasi nudi toliko mjesta u širinu, dok je na stražnjoj klupi dovoljno prostora i za noge osoba visokih 190 centimetara. Dodamo li tome sasvim solidan prtljažnik od 370 litara, dobivamo vrlo upotrebljivi obiteljski auto. Po tehnološkim rješenjima Astra je i inače jedan od najnaprednijih kompakta na tržištu, a uzmete li izvedbu s top paketom opreme i dodate li na to još hrpu dodatne opreme dobivate pravu poslasticu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
opel_astra
TVORNIČKI PODACI:
masa: 1364 kg
dimenzije: 437x187x149 cm
obujam: 1598 ccm
snaga: 118 kW/160 KS  
ubrzanje (0-100km/h): 8,6 s
najveća brzina: 220 km/h
potrošnja: 4,0 l/100 km
cijena: 204.430 kn (testni model)   177.286 kn (bez doplata)
Testirana Opel Astra 1.6 BiTurbo Innovation u opremi ima prednja led matrix svjetla, 18” alunaplatke, navigaciju, dvozonsku klimu...

Najviše su nas impresionirala svjetla koja su i dalje bez sumnje najbolja među svim kompaktima na svijetu. IntelliLux, kako Opel naziva svoja LED Matrix prednja svjetla, pravo je osvježenje prilikom noćne vožnje. Svjetla se potpuno automatski prilagođavaju okolini i ostalom prometu, a to znači da izvan naseljenog mjesta čitavo vrijeme možete voziti s dugim svjetlima. Dolazi vam vozilo u susret ili se približavate autu ispred sebe, ugasit će se samo onaj dio snopa koji bi zaslijepio drugog vozača, dok će oko njega sve i dalje biti osvijetljeno najjače moguće.

opel_astra

Ovakva rješenja rijetkost su i kod višestruko skupljih modela, a s obzirom na to što dobivate, nadoplata od oko 8000 kuna nije previsoka. Astra će vas u svakom trenutku diskretno upozoriti na premalu udaljenost u odnosu na vozilo ispred, automatski kočiti kad treba ili pomoći pri održavanju u vlastitom voznom traku. A tu je i brdo luksuznih dodataka, poput grijanog volana. Kad se sve to zbroji, cijena i nije previsoka. Probajte tako opremiti nekog njemačkog konkurenta. Može, no za mnogo više novca. 

opel_astra
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica