Obavijesti

U Maksmiru će se održati prvi 'Najveći piknik za školarce'

U Maksmiru će se održati prvi 'Najveći piknik za školarce'
3

Dvodnevni back to school piknik održat će se 12. i 13. rujna u zagrebačkom Maksimiru uz bogat i sadržajan edukativno-zabavni program s početkom u 10 sati

Na radost brojnih zagrebačkih školaraca park Maksimir po prvi puta pretvorit će se u veliko igralište na kojemu će 12. i 13. rujna biti održan 'Najveći piknik za školarce' u Hrvatskoj. Ovaj jedinstveni dvodnevni događaj prilika je svim školarcima ali i njihovim roditeljima i učiteljima da zajedno obilježe i proslave početak nove školske godine na zabavan i edukativan način u zelenoj oazi na otvorenom. Sve školarce i njihove roditelje koji žele kvalitetno provesti zajedničko vrijeme očekuje sadržajan i bogat program u kojemu svako dijete može pronaći nešto za sebe. Kreativne, likovne, znanstvene i gastro radionice, natjecanja uz vrijedne nagrade, edukativna predavanja, prezentacije sportova i sportskih klubova, nastupi dječjih zborova i plesnih skupina, dječje kazališne i igrane predstave ali i koncerte od kojih izdvajamo nastupe popularnog Endia, mlade tinjedžerske zvijezda koju pamtimo iz showa 'Supertalent' te R&B pjevačice Ivane Kindl. Ovo je samo dio šarolike ponude najvećeg back to school piknika u prirodi na kojemu će sve vrvjeti mnoštvom događanja.

Sa željom da se povratak u školske klupe obilježi na edukativan i zabavan način nakon što su roditelji nabavili svu potrebnu opremu i garderobu kako bi djeca spremno dočekala nove školske izazove, cjelodnevni program na velikoj travnatoj površini ispred glavne pozornice u Maksimiru ujedno je i prilika za zajedničko uživanje u brojnim aktivnostima. Program 'Najvećeg piknika za školarce' podijeljen je u četiri tematske cjeline: edukacija, kreativnost i sport, gastro i zdravlje s ciljem upoznavanja djece o važnim, korisnim i praktičnim temama kao što su sigurnosti u prometu, sigurnosti u kući, tjelesna aktivnost i zdrava prehrana. 

Detaljan program Najvećeg piknika za školarce možete pogledati na linku.

Interaktivni mobilni poligon na kojemu će djeca učiti o sigurnosti u prometu pripremit će HAK i AMK Maksimir dok će Udruga profesionalnih vatrogasaca educirat djecu o sigurnosti u kući  ali i tome kako ugasiti požar. Odluku kojim se sportom baviti djeci će olakšat HAŠK Mladost prezentirajući razne sportove, a sportsku radionicu održat će i Mali sportaši sa Sportske akademije predstavljajući univerzalni sportski program za djecu do deset godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstojeći  piknik izvrsna je prigoda da se prisjetimo koliko je za zdravlje najmlađih i njihovo uspješno sudjelovanje u intenzivnom školskom ritmu važna pravilna i uravnotežena prehrana stoga je jedna od nosećih tema back to school piknika upravo - zdrava prehrana. Ljubitelji dobre i zdrave hrane moći će uživati u gastro radionici poznatog World Master Chefa Branka Ognjenovića, u kojoj će se izrađivati zdravi sendviči sa PIKO slamom bez umjetnih bojila, pojačivača okusa i glutena, Margo margarinom i ABC sirnim namazom. Školarci i roditelji imat će mogućnost kušati vrlo ukusne, hranjive i kreativne sendviče kako bi imali dovoljno energije za sve aktivnosti koje ih očekuju na 'Najvećem pikniku za školarce'. 

Voće i povrće neizostavan je dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine. U školi kuhanja za roditelje Branko Ognjenović će predstaviti Ledo smrznuto voće  pripremu zdravih i šarenih smoothieja kao i Ledo povrće i smrznutu bijelu i plavu ribu za pripremu kvalitetnih, a zdravih obroka koji štede vrijeme. Sve ove proizvode iz Ledo asortimana imat će priliku kušati svi posjetitelji 'Najvećeg piknika za školarce'. 

Školarci će se i sami moći okušati u spretnosti pripremanja jednostavnih zdravih obroka u sklopu natjecanja 'Dječja gastro zvijezda' dok njihove roditelje očekuje i zanimljivo predavanje prim. prof. dr. sc. Milivoja Jovančevića o pretilosti u dječjem uzrastu.

Jana Junior i Jana Ice Tea za sve školarce pripremit će mnoštvo nagradnih igra i natjecanja uz bogate poklon pakete. Školarci će imati priliku probati Jana ledene čajeve na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak biljnih ekstrakata, aroma i voćnog soka. Biti će tu i veselo društvo iz popularnog dječjeg crtića SpužvaBob Skockani koje je pretvorilo Konzum u pravo mjesto zabave i širenja pozitivne energije. Na  'Najvećem pikniku za školarce' brojne cool sadržaje, zabave i nagrade osigurat će SpužvaBob Skockani, a očekuju vas i predimenzionirane  igre iz Konzumove Sreće Vreće te dječja olimpijada u kojoj će šklarci utrkivanjem u vrećama i potezanjem konopa imati priliku spoznati vrijednost timskog rada.  

Za lakši povratak u školske klupe Ledo je pripremio sladoledno iznenađenje za najmlađe. Ledo SpužvaBob Skockani ukusan je sladoled okusa biskvita i čokolade u obliku popularnog lika iz crtića. Povratak s ljetovanja i prvi školski dani još su uzbudljiviji jer Ledo SpužvaBob sladoled donosi i brojne poklone. Slažite 3D slagalice s društvom iz razreda, oduševite svoje prijatelje modernim pop up privjescima na svom ruksaku i ključevima ili se pak istetovirajte cool tetovažama koje svijetle u mraku. Ove jeseni sve je u znaku SpužvaBoba, a prava avantura s ekipom iz Bikini doline već je počela, stoga potražite SpužvaBoba u najbližoj Ledo škrinji!

Sigurni smo da će sve školarce obradovati i LEGO Store igraonica, a omiljene kockice moći će se kupiti uz posebne pogodnosti. Kako bi sve skupa bilo još zabavnije, LEGO je pripremio i nagradnu igru u kojoj možeš osvojiti vrijedne nagrade.

Paralelno uz program odvijat će se i znanstvena radionica koju priprema udruga profesor Baltazar koja će izvesti razne pokuse te održati tematsku radionicu pod nazivom 'Znanost nije šala, ali može biti dobra zabava' kako bi educirali djecu o zanimljivim znanstvenim fenomena koji nas okružuju. 

Porta Vitae predstavit će ALOHA centar i program Mental Arithmetic dok će se roditelji i djeca imati mogućnost upoznati se i sa Helen Doron metodom učenja engleskoj jezika na zabavan način koji potiče znatiželju. 

Maštu i veselje školaraca potaknuti će razne plesne i dramske radionice dok će likovnu kreativnost prezentirat galerija Vivoda kao i Hobby art koji će pripremiti tematske radionice za velike i male od face paintinga do bojanja tekstila. Za ples će biti zadužena umjetnička organizacija Atomic Dance Factory kao i plesni studio Step by step dok će se za glazbeni sadržaj dodatno pobrinuti dječiji zborovi Kikići, Bajka i Pahuljice. Za uživanje u kazališnim predstavama pobrinut će se Dječje kazalište Dubrava koje će odigrati predstavu 'Povuci, potegni' dok će glumac Miroslav Čabraja izvesti predstavu 'Ti i ja znanstvenika dva'. 

Na zanimljivim interaktivnim radionicama moći će se educirati i roditelji, psihologinja dr. sc. Anite Lauri Koralija održat će radionicu na temu 'Vrijedi li biti savršen?' dok će poznata nutricionistica doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender skrenuti pažnju roditelja na važnost hidracije kod djece te prezentirati školski projekt 'Petica' - program prevencije pretilosti djece školske dobi koji je pokrenuo Hrvatski liječnički zbor. Četvrta cjelina programa osvrnuti će se na zdravlje i higijenu školaraca pa će i djeca i roditelji putem edukativnih savjetovališta saznati nešto više o cijepljenju, zaraznim bolestima ali i njezi zubi. Stomatološki fakultet iz Zagreba pripremio je radionice s ciljem edukacije školaraca o nastanku karijesa uz demonstraciju ispravnog četkanja zubi i održavanja oralne higijene.

Ovo jedinstveno dvodnevno događanje zamišljeno je kao opušteno druženje školaraca, roditelja i učitelja u prirodi. Navedeni sadržaji i programi održati će se prema rasporedu u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati te su u potpunosti besplatni za sve posjetitelje. Pozivamo sve školarce, roditelji i učitelji da 12. i 13. rujna posjete 'Najveći piknik za školarce' u parku Maksimir i postanu dijelom ovog originalnog piknika koji ima i humanitarnu notu - Pučko otvoreno učilište Korak po Korak s Pučkog učilišta na pikniku će organizirati humanitarno skupljanje školskih torbi u akciji pod nazivom 'Torbaka za đaka'. Neka i vama i vašim mališanima početak školske godine bude pun zabave i optimizma!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.