Obavijesti

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice
14

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice obilježio je posjet klaunovadoktora Pedijatrijskoj klinici za dječje bolesti KBC-a Split


Osnaženi novim članovima, dobro poznati i među djecom omiljeni klaunovidoktori donijet će veselje i osmijeh na lica brojne bolesne djece kojima se CRVENI NOSOVI trude pružiti podršku i olakšati boravak u bolnici. Među desetak umjetnika koji su se javili na audiciju za nove klaunovedoktore u listopadu 2015. godine, žiri je izabrao tri najbolja: Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin koji su u ponedjeljak imali premijerni nastup i posjet splitskim mališanima. Tako je započela nova era u radu CRVENIH NOSOVA u Splitu koja će zasigurno pomoći djeci i njihovim roditeljima u najtežim trenucima boravka u bolnici.

Akcija Donesite i vi osmijeh u bolnice koja je trajala gotovo dva mjeseca uspješno je završila, a ovom prilikom u splitskoj je bolnici udruzi CRVENI NOSOVI simbolično uručena i donacija tvrtki Henkel i Konzum u iznosu od 61.081,76 HRK. „Danas nam se ostvaruje velika želja, naša sreća je neizmjerna. Nakon 5 godina rada počinjemo s redovnim posjetama djeci na liječenju u KBC-u Split. Sada je životna radost klaunovadoktora prisutna u cijeloj zemlji, od Osijeka, Zagreba, Rijeke do Splita. KBC-u Split hvala na srdačnoj dobrodošlici, vjerujemo da je ovo samo početak divne suradnje. Hvala svim građanima koji su se uključili u akciju i omogućili bolesnoj djeci redovne posjete klaunovadoktora. Organizatorima ovog divnog projekta, Henkelu i Konzumu, hvala što ste prepoznali važnost rada CRVENIH NOSOVA“, izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA.

Koliko je terapija smijehom i dobrim raspoloženje malih pacijenata važna, svjesni su i liječnici Pedijatrijske klinike koji su pokazali toplu dobrodošlicu kolegama klaunovimadoktorima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Klaunovi-doktori donijeli su, bez sumnje, smijeh i dodatni tračak optimizma na Kliniku za dječje bolesti. Mi na Klinici smo doktori za tijelo, koji se uz svesrdnu pomoć medicinskih sestara i osoblja borimo protiv bolesti. U toj borbi djeca ponekad trpe bol, neizvjesnost i neugodu. Djeca u bolnicu dolaze kao u nepoznatu sredinu, pate za svojim najbližima i za domom. U takvim slučajevima imamo i psihologe koji razgovaraju s djecom i pokušavaju njihov boravak na Klinici olakšati, ali koliko god mi pokušali umanjiti njihovu patnju, nekada nam to ne polazi od ruke. I tada se odnekud pojave klaunovidoktori i izazovu smijeh. Odjednom sve postane lakše. Kao da sve manje boli, a i vrijeme brže prođe. Klaunovi doktori upotpunjuju naša nastojanja da i manje ugodne stvari svi zajedno učinimo podnošljivijima i na tome smo im zahvalni,“ kazao je prof. dr. sc. Marijan Saraga predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. 

Ovo je već druga godina projekta Donesite i vi osmijeh u bolnice kojeg su zajednički pokrenule tvrtke Henkel i Konzum. „U Henkelu smo ponosni na uspjeh ove akcije koja je sad već možemo reći postala tradicionalna i koja je još jednom pokazala da zajedničkim snagama možemo i moramo pomagati akcije klaunovadoktora, čije nesebično djelovanje donosi radost i veselje djeci i to u trenucima u kojima im to najviše znači. Posebno smo sretni što smo danas ovdje u Splitu i što će posjete CRVENIH NOSOVA djeci u ovoj klinici postati redovite jer smo imali priliku vidjeti koliko im znače osmijeh i veselje koje donose klaunovadoktori,“ kazala je Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

„Ova akcija ponovno je pokazala kako smo kao društvo posebno osjetljivi na naše najmlađe članove. Veseli nas što će od sada klaunovidoktori redovno posjećivati mališane u KBC-u Split te im na taj način olakšati teške trenutke u bolničkim krevetima. Ponosni smo što je projekt Donesite i vi osmijeh u bolnice već postao prepoznatljiva u javnosti te se ovim putem zahvaljujemo i svim kupcima na doprinosu ovom velikom zajedničkom uspjehu“, izjavio je Zoran Jurić, pomoćnik direktora regije iz Konzuma. 

Klaunovidoktori su bolnicu u Splitu prvi put posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a zahvaljujući sredstvima prikupljenim projektom Donesite i vi osmijeh u bolnice započinju s redovitim posjetama dva puta mjesečno. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.