Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Alma (18): Je li moguće da su nam uzori oni koji tuku žene?

Youtuberica i debitantica Alma Džafić (18) u novom JoomBoosovom serijalu 'Na mladima svijet ostaje' priča o svijetu pop kulture, ali iz malo drugačijeg kuta, ističući njegove probleme

Alma Džafić (18) iz Zagreba, osvajačica je brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u debati, a produkcija JoomBoosa prepustila joj je da približi takav sadržaj i tematiku mlađoj publici. U novoj epizodi serijala 'Na mladima svijet ostaje' Alma govori o slavnim zvijezdama koje imaju problematičnu prošlost, a koje su danas uzor mladima

POGLEDAJTE VIDEO:

- Takvi postupci nikada ne ostaju u privatnoj sferi nekog umjetnika, nego se često ta djela slave kroz njihove pjesme i stihove - kaže Alma o celebrityjima koji koriste drogu, a u koje se ugleda današnja mladež.

- To su ljudi koji zarađuju milijune, voze skupe aute, putuju gdje žele, mogu si priuštiti sve što god im padne napamet. Oni si to mogu priuštuiti zahvaljujući nama, publici, odnosno potrošačima - zaključila je Alma i dodala:

- Kada neka zvijezda koju pratimo napravi nešto što znamo da je krivo, tada bi se trebali zapitati želimo li mi i dalje podržavati tu osobu - kaže Alma i dodaje da smo mi ti koji omogućuju da nastave s problematičnim ponašanjem. 

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

- Kada umjetnici pišu o korištenju droge, oni pišu o tome kakav je osjećaj, a nitko ne govori o tome što se događa s njihovim socijalnim i obiteljskim životom, njihovim zdravljem i svim ostalim teškim posljedicama koje proizlazi iz takvog ponašanja - govori Alma i dodaje da bi oni trebali biti odgovorni za sadržaj koji proizvode i stavljaju u javnost. 

Na nama je da prepoznamo koji su sadržaji primjereni, a u koje se ne bismo trebali ugledati te bismo takve vrijednosti trebali prenositi mladima. 

Komentari (3)
  • ova tematika mi veća misterija od Bermudskog trokuta

    31. 10. 2018,   10:02
  • ...evo, markic dobila zamjenu...ili samo konkurenciju..

    31. 10. 2018,   12:04