Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ante Toni Debelić (18): Moja ideja vrijedna je milijun dolara

Ante Toni Debelić (18) je srednjoškolac čija inovativna ideja vrijedi milijun dolara. Naime, njegova tvrtka je razvila sustave koji omogućuju ljudima da uzgajaju hranu na području od pustinje do Sjevernog pola

Ante je srednjoškolac koji je svoje poduzetničko putovanje započeo prošle godine na poslovnom natjecanju "Ideja godine". Svoju ideju je prijavio na ovo natjecanje za srednjoškolce, osvojio prvo mjesto i od tada njegov poduzetnički uspjeh nastavlja rasti.

Upravo je on bio naš novi sugovornik u JoomBoosovom serijalu 'Na mladima svijet ostaje' gdje je pričao o svojem uspjehu i idejama.

Rovinj: Weekend media festival, Na mladima svijet ostaje… čim o tome stariji donesu odluku | Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

- Nakon što sam osvojio "Ideju godine" proveo sam mjesec dana u knjižnici čitajući knjige o ekonomiji, marketingu i financijama - kaže Ante Toni.

- Profesori su bili skeptični i govorili mi da je to put u propast - priznaje mladi poduzetnik čijoj ideji od milijun dolara zavide mnogi.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE:

 - Poduzetnikom sam se počeo zvati kada sam shvatio da nije bitno koliko imam godina i da ljudi prihvaćaju moju ideju i moj projekt bez obzira na moje godine - govori Ante i dodaje kako se počeo smatrati poduzetnikom nakon što je početkom ove godine osvojio nagradu na World Business Angels Investment Forumu.

Njegov srednjoškolski projekt tada je postao pravi ozbiljan posao.

- Grow City je firma koja razvija sustave koji omogućuju ljudima da uzgajaju hranu na području od pustinje do Sjevernog pola - opisao je mladi poduzetnik svoj projekt i dodao:

- Unutar brodskog kontejnera stavimo tehnologiju koja omogućuje ljudima da kontroliraju sve uvjete, a taj sustav im omogućava da uštede 94 posto vode u usporedbi s običnom farmom - govori i dodaje da je sva hrana uzgojena u kontejnerima organska. 

- Jedan od naših najvećih ciljeva je da omogućimo Sahari i Africi da se hrana uzgaja neovisno o tome kakvo je vani klimatsko okruženje - objašnjava.

- Poduzetništvo nije nešto što morate čekati nakon fakulteta. Poduzetništvom se možete početi baviti u osnovnoj i srednjoj školi  - poručio je ovaj mladi poduzetnik želeći tako ohrabriti sve mlade s velikim snovima i dodao da nikada ne treba odustati od svojih snova jer se marljiv rad i trud isplate.

 

Komentari (24)
  • Nije prva tvoja ideja.Lipo od tebe sta oces pomoć svitu ali mislis li da ce vlade dozvolit to?Mislis li da se toga nije dosjetija neko prije tebe?Zašto tanker vode ne ode do Afrike?Puno pitanja a niti jedan odgovor

    5. 11. 2018,   20:21
  • Iz pustinje nam već 15 godina dolazi krumpir i ostalo povrće jer ga nismo u stanju uzgojiti sami!

    5. 11. 2018,   22:27
  • ideja viđena na yutubeu...a za svoju moreš tražit i milijardu...

    5. 11. 2018,   21:26