Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Asha Mandela (53) žena je čiji su dredovi dugi čak 17 metara

Asha Mandela (53) iz Floride upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnica najdužih dredova na svijetu. Dugi su preko 17 metara, a teški čak 20 kilograma. Pušta ih skoro 30 godina

Asha Mandela na internetu je poznata kao 'Matovilka s dredovima', a za pranje i sušenje kose potrebna su joj čak dva dana. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kosu je počela puštati prije 29 godina kada je osjetila duhovni poziv. Dredove je nastavila puštati čak i dok je išla na kemoterapiju. Smatra da su joj upravo dredovi pomogli da preboli rak i dva srčana udara. 

- Ta frizura je postala dio mene, ona je moj život. Neću ju nikada odsjeći - rekla je Asha. 

Iako su joj liječnici više puta savjetovali da odreže kosu, ona to jednostavno odbija. Boje se da će ostati paralizirana, jer je preteška za njezinu kralježnicu i vrat. 

Kada je prvi put ušla u salon, frizerka je pomislila: 'O, Bože, koliko ću joj morati naplatiti tretman?'. Sada joj je čast što je njezina frizerka i što održava toliko dugu kosu. 

Prijateljica joj je savjetovala 2009. godine da se prijavi za Guinnessovu knjigu nakon čega je postala poznata kao svjetska rekorderka. 

Asha je od svega napravila biznis. Prodaje svoju liniju proizvoda za kosu na internetu, a tvrdi da u sebi sadrži tajnu formulu. 

- Kada bih ju odrezala, to bi bilo jednako samoubojstvu. Osjećala bi se kao zombi - rekla je Mandela. 

 

Komentari (4)
  • a sta je to "DREDOVI"

    25. 8. 2019,   06:54
  • Neka se pati, kad hoce!

    25. 8. 2019,   06:04
  • koji djavo?

    24. 8. 2019,   20:34