Obavijesti

Video

Komentari 7

Baka (76) iz Rusije kliže na klizaljkama starim 70 godina

Ruskinja Lyubov Morekhodovan ima 76 godina i živi kraj Bajkalskog jezera u Sibiru. Lyubov živi sama i brine o stadu, a kada joj neka krava pobjegne, baka uzima  klizaljke i kreće preko jezera u potragu za njima...

VIDEO

Ruskinja Lyubov Morekhodovan ima 76 godina i živi kraj Bajkalskog jezera u Sibiru. Lyubov živi sama i brine o stadu, a kada joj neka krava pobjegne, hrabra baka uzima omiljene klizaljke i kreće preko jezera u potragu za njima.

- Često sjedim sama u kuhinji i gledam kroz prozor. Gledam u jezero i to mi pruža mir i sreću. Kakva ljepota, kaže Lyubov. 

POGLEDAJTE VIDEO:

The Ice-Skating Babushka Of Baikal

When this 76-year-old Russian pensioner needs to herd her cows, she skates across the frozen waters of Lake Baikal to find them.

Posted by RFE/RL on Friday, 9 February 2018

Ruskinja ističe kako su klizaljke u kojima kliže napravljene krajem Drugog svjetskog rata, točnije 1943. godine, a smatra kako se i dalje dobro drže jer su napravljene od kvalitetnog materijala.  

Lyubov je odrasla kraj jezera, a 2011. godine je otišla u mirovinu pa se vratila u svoj omiljeni kraj. 

- Ljeti ovdje bude puno ljudi. Ne kupe smeće iza sebe pa im ja uvijek govorim da se moraju uozbiljiti i početi bacati smeće tamo gdje ono pripada, ispričala je Ruskinja.  Baki uglavnom društvo prave životinje, a u posjet joj nekad dođe i sin. 

- Ovdje imam sve. Mogla sam sve napustiti kad mi je suprug preminuo, no nisam htjela. Ovdje je život težak, moj otac i majka su puno radili, ali jednostavno nisam mogla otići. Ma kako bi mogla, tvrdi Lyubov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje