Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baka (76) iz Rusije kliže na klizaljkama starim 70 godina

Ruskinja Lyubov Morekhodovan ima 76 godina i živi kraj Bajkalskog jezera u Sibiru. Lyubov živi sama i brine o stadu, a kada joj neka krava pobjegne, baka uzima  klizaljke i kreće preko jezera u potragu za njima...

Ruskinja Lyubov Morekhodovan ima 76 godina i živi kraj Bajkalskog jezera u Sibiru. Lyubov živi sama i brine o stadu, a kada joj neka krava pobjegne, hrabra baka uzima omiljene klizaljke i kreće preko jezera u potragu za njima.

- Često sjedim sama u kuhinji i gledam kroz prozor. Gledam u jezero i to mi pruža mir i sreću. Kakva ljepota, kaže Lyubov. 

POGLEDAJTE VIDEO:

The Ice-Skating Babushka Of Baikal

When this 76-year-old Russian pensioner needs to herd her cows, she skates across the frozen waters of Lake Baikal to find them.

Posted by RFE/RL on Friday, 9 February 2018

Ruskinja ističe kako su klizaljke u kojima kliže napravljene krajem Drugog svjetskog rata, točnije 1943. godine, a smatra kako se i dalje dobro drže jer su napravljene od kvalitetnog materijala.  

Lyubov je odrasla kraj jezera, a 2011. godine je otišla u mirovinu pa se vratila u svoj omiljeni kraj. 

- Ljeti ovdje bude puno ljudi. Ne kupe smeće iza sebe pa im ja uvijek govorim da se moraju uozbiljiti i početi bacati smeće tamo gdje ono pripada, ispričala je Ruskinja.  Baki uglavnom društvo prave životinje, a u posjet joj nekad dođe i sin. 

- Ovdje imam sve. Mogla sam sve napustiti kad mi je suprug preminuo, no nisam htjela. Ovdje je život težak, moj otac i majka su puno radili, ali jednostavno nisam mogla otići. Ma kako bi mogla, tvrdi Lyubov.

Komentari (7)
  • hahaha svaka cast :D

    15. 2. 2018,   18:28
  • Carica baka, drzi se u formi na najprirodniji moguci nacin, prepametna bakica.

    15. 2. 2018,   18:26
  • 9.8 , 9.7 , 9.7 , 9.9......

    15. 2. 2018,   18:30