Obavijesti

Video

Komentari 2

Bili smo u najstarijoj trgovini magije: Ovdje je stvarno super!

Bili smo u najstarijoj trgovini magije: Ovdje je stvarno super!
1

JoomBoos youtuberi putovali su kroz deset gradova Europske unije, a posljednja stanica im je bila Barcelona. Naučili su izvoditi trikove, posjetili su Picassov muzej te poznati Park Güell

VIDEO

Barcelona je najposjećeniji grad u Španjolskoj. Čak deset posto grada čini 68 parkova. Ima jednu od najpoznatijih pomorskih luka na svijetu kroz koju godišnje prođe tri milijuna kruzera. U njoj se nalazi i stadion Camp Nou, u kojeg stane 99 tisuća ljudi, što ga čini najvećim stadionom u Europi i drugim najvećim u svijetu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Youtuberi su kroz Barcelonu šetali s kartonskim hrvatskim nogometašem Ivanom Rakitićem. Najprije su posjetili Muzej Picassa koji je prvi posvećen umjetnikovom djelu i jedini koji je nastao tijekom njegova života.

Posjetili su i baziliku La Sagrada Familia koja je ostala nedovršena nakon iznenadne smrti arhitekta Antonija Gaudija.

Uživali su u ljepotama Parka Güella, prepunog vrtova i građevina, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine u sklopu 'Djela Antonija Gaudija'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi casa es su casa 💛 🇪🇸 #travel #spain #barcelona #ovajputglasam

A post shared by Petra Dimic (@saamopetraa) on

- Ovdje je jako lijepo, ali imam osjećaj kao da sam se popela na Mt. Everest, a ne u park. Imam osjećaj da sam u dobu dinosaura - komentirala je Petra uspon do parka.

Ekipa se u Barceloni družila s influencericom i studenticom Annom Verdu.

Imali su i zadatak otići u najstariju prodavaonicu magije, El Rei de la Màgia, naučiti trik i pokazati ga prolaznicima.

- Trgovina je super, sviđa mi se ovdje - komentirao je Marco.

Gloria i Doris su izabrale trik u kojem su obični papir pretvorile u novac, a Petra i Marco su svojim trikom mogli predvidjeti izbor karte, a to pokazali tako što je izabrana karta bila u drugoj boji. S naučenim trikovima izašli su na ulicu i njima oduševili prolaznike.

Barcelona je bila deseti i posljednji grad kojega su youtuberi  posjetili tijekom svoje europske avanture. Imaju i misiju, a to je da potaknu mlade Europljane da izađu na izbore za Europski parlament koji se održavaju od 23. do 26. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno