Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bježali od vatre cestom kao iz pakla: 'Izgleda zastrašujuće!'

None Foto: Facebook

Veliki požar poharao je u četvrtak sjever Kalifornije. Progutao je više od osam tisuća hektara površine te na evakuaciju prisilio oko 50 tisuća ljudi

Vatra se širila tako brzo da su je neki ljudi jedva izbjegli. Jedna od njih je i Brynn Parrott Chatfield iz Paradisea, koja je Facebooku objavila snimku na kojoj se vidi kako se s obitelji u automobilu očajnički probija kroz vatru.

I feel very vulnerable posting this but I feel I should. My hometown of Paradise is on fire. My family is evacuated and safe. Not all my friends are safe. It's very surreal. Things always work out, but the unknown is a little scary.

Objavljuje Brynn Parrott Chatfield u Četvrtak, 8. studenoga 2018.

Video izgleda kao isječak iz nekog filma katastrofe. Automobil se kreće cestom s obje strane okruženom vatrenim plamenovima. 

- Veoma mi je teško objaviti ovu snimku, ali mislim da to moram učiniti. Moj dom u Paradiseu je u plamenu. Moja obitelj je evakuirana i na sigurnom. No, nisu svi moji prijatelji na sigurnom. Sve izgleda tako nerealno i zastrašujuće - napisala je na Facebooku.

A structure is seen engulfed in flames during the Camp Fire in Paradise IZGORIO 'RAJ' Požar uništio grad u Kaliforniji: Stanovnici su masovno bježali

Požar je izbio u četvrtak ujutro. Uništio je stambene četvrti, bolnice, škole, a vlasti još nisu sigurne koliko je osoba stradalo dok pokušavaju ovladati vatrenom stihijom koju snažni vjetar brzo širi stvarajući plamenove visoke 15-ak metara.

Spasioci su buldožerima raščišćavali ceste kako bi iz goruće bolnice spasili pacijente. Bolnica je u međuvremenu potpuno izgorjela.

Guverner Kalifornije proglasio je izvanredno stanje na tom području.

Komentari (4)
  • ovo ne bih probao

    9. 11. 2018,   17:33
  • sve gori,teren pristupacan a nigdje ni jednog vatrogasca,policije...

    9. 11. 2018,   16:18
  • Dobro da su im ceste ravne tamo sa malo zavoja bokte niš se ne vidi u onom dimu.

    9. 11. 2018,   15:38