Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Braća ostaju skupa: Iz azila spasila dva nerazdvojna psića

None Foto: 5

Kad su prije 14 godina stigli u azil Dumovec, mješanci Maro 1 i Maro 2 dva bili su štenci. Volonteri su ih pronašli napuštene na cesti u okolici Zagreba.

Nitko ih nije želio udomiti dok ih u prihvatilištu prije mjesec dana nije ugledala Maja Sertić (33). Odmah je odlučila dovesti ih u svoju kuću u Samoboru.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Željela sam imati više pasa no moj koker Njof, kojeg sam imala do ožujka, to nije dopuštao jer je bio ljubomoran. Kad je uginuo, prva pomisao mi je bila pronaći i udomiti starog psa koji treba ljubav - objašnjava Maja.

U prihvatilištu je upoznala braću koje je od milja odmah prozvala Mareki i umjesto jednog odlučila je ipak udomiti dva psa.

- Uvijet je bio da sa mnom idu obojica ili nijedan. S obzirom na to da imam prostranu kuću i dvorište, povela sam ih doma. Prije mene samo je jednom Maro 1 bio udomljen. Maro 2 je razdvojenost teško podnosio da su Maru 1 udomitelji vratili nakon nekoliko dana - rekla nam je Maja koja ima i psa Koka.

'I moj treći pas koko voli braću mareke'

Mareki su isprva bili uplašeni, no Maja je činila sve da stekne njihovo povjerenje. Opskrbila se se igračkama i slatkišima za pse. U 14 godina koliko su proveli u prihvatilištu Mareki su rijetko izlazili iz boksa, a nisu ni išli u šetnje svaki dan.

- Nadala sam se da će moji ljubimci biti sretni u dvorištu koje se prostire na više od 500 kvadrata i ondje sam im postavila nove kućice. Mislila sam da će ih nakon 14 godina života u kavezu dvoriše veseliti. Ispalo je potpuno suprotno. Oni se stalno zavlače u kuću te su našli svoj kutak u mojoj spavaćoj sobi gdje provode najviše vremena - priča Maja Sertić.

Zbog ljubimaca Maja je promijenila planove za godišnji odmor. Umjesto na obali Jadrana, uživati će doma sa psima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- Nastojim im govoriti blagim tonom i nagrađivati ih. U privikavanju na novi dom pomaže im i moj treći pas Koko, kojeg imam od ranije - kaže.

  •  
Komentari (10)
  • Suze mi idu.14 godina .Predivno Maja i nek provedu stare dane sretni i okruzeni ljubavlju.

    9. 8. 2016,   21:24
  • Opet ovo, pa bilo je prije mjesec dana! I opet ni spomena o tome da su Maji psi pobjegli istog dana, da ih je pola Zagreba tražilo i da su nađeni polumrtvi! Jel Maja ima rodbinu u 24sata?

    9. 8. 2016,   23:05
  • Ovo je bilo nedavno. Plaćeni oglas?

    9. 8. 2016,   23:09