Obavijesti

Video

Komentari 0

Brodovi 'duhovi' na ruskim obalama: Na njima nema živih

Brodovi 'duhovi' na ruskim obalama: Na njima nema živih

Valovi su, nakon velikih oluja, na rusku obalu izbacili ribarske brodove 'duhove' iz Sjeverne Koreje. Najmanje šest olupina je uočeno ovog mjeseca u ruskim vodama i na plažama

VIDEO

Sudbina posade ovih brodova je većinom nepoznata. Na snimkama se vide jezivi prizori ribarske flote koja je plovila u vodama blizu ruskog rada Vladivostoka. Na jednom je pronađen i mrtav mornar.

Na većini ovih stradalih brodova budu pronađene samo ribarske mreže i odjeća ribara, bez ljudi.

- Najvjerojatnije se kod tih brodova slomilo sidro pa su ih valovi nanijeli ovdje kod nas - zaključio je surfer Daniil Filinov. Dodao je i kako se po svemu viđenom može zaključiti kako su brodovi u moru već dulje vrijeme.

Većina tih brodica su malene. No, nedavno je veliki sjevernokorejski brod imao problema u vodama kod Japana, oko 100 kilometara od obale Rusije. Na brodu je bilo šest članova posade. Zvali su pomoć. Dvojica su spašena no sudbina ostalih je nepoznata.

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije poslalo je helikopter u potragu. Nađen je samo brod, ali na njemu nije bilo posade.

Oko 240 ribarskih brodica, većinom sjevernokorejskih i kineskih, sklonilo se od oluje Soulik koja je pogodila rusku pacifičku obalu između 22. i 24. kolovoza.

Većina je zaklon potražila u zaljevima Nakhodka, Terney i Olginsky u regiji Primorsky, u ruskim vodama.

Nakon oluja, nije tako neobično da brodice iz Sjeverne Koreje budu otpuhane do granica susjednih zemalja. No, neobično je da ih valovi odguraju u tolikom broju prema Vladivostoku, koji je od granica Sjeverne Koreje udaljen oko 140 kilometara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno