Obavijesti

Video

Komentari 15

Bruno (17) imao rukavice cijeli dan: Nisam mogao ni na WC!

Bruno (17) imao rukavice cijeli dan: Nisam mogao ni na WC!

Popularni youtuber Bruno Lukić u sklopu JoomBoos serijala "Što bi bilo kad bi bilo" proveo je cijeli dan u boksačkim rukavicama i dobro se namučio

VIDEO

"Što bi bilo kad bi bilo" odgovara na pitanja koja ste si uvijek postavljali, testira potencijalne situacije koje zvuče nemoguće, a u novoj epizodi na testu je bio 17-godišnji Bruno, koji je bio prisiljen otkriti kako je to živjeti cijeli dan s boksačkim rukavicama na rukama, bez mogućnosti da uopće koristi šake. I tek je tada shvatio koliko su mu šake zaista važne u životu!

Bruno je, inače, vrlo popularan na YouTubeu i na svom kanalu ima preko 32 tisuće pratitelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍁

A post shared by Bruno Lukic (@brunolukic) on

S obzirom da se bavi YouTubeom, što uključuje snimanje i montiranje videa te provođenje puno vremena za računalom, Brunu je korištenje ruku itekako važno, a to mu je ovaj izazov učinilo utoliko težim. Osim toga, Bruno u slobodno vrijeme igra igrice i svira gitaru. Kad su mu rekli kakav ga izazov čeka i da će rukavice morati nositi 24 sata, nije mu baš bilo najjasnije...

- Ček, 24 sata? A što ako moram na WC ili raditi nešto što baš ne mogu s rukavicama? - upitao je zbunjeno. Ali, izazov je morao krenuti.

Prvo je igrao igrice, a onda je morao na WC

Prvi zadatak koji je Bruno dobio je taj da mora igrati igrice na joystick dok na rukama nosi boksačke rukavice. Bruno je u ovom zadatku zapravo bio uspješan - zabio je dva gola. Naime, zabio ih je samo zato što mu je njegov protinik popustio, što je za Brunu značilo neizvršen zadatak. 

Sljedeći izazov koji je "ŠBBKBB" ekipa stavila pred Brunu ujedno je i bio najveći problem koji se javljao cijeli dan i onaj kojeg se Bruno i sam najviše pribojavao. Zamislite da morate ići na WC s boksačkim rukavicama... Ni Bruni to baš nije dobro sjelo. Već je tu tražio svoju mamu za pomoć i na kraju je uspio, ali ga je mama nadmudrila kad ju je zamolio da mu nazad zakopča hlače.

- Pa nisam sigurna da ti baš želim pomoći - rekla je Brunina mama, ali je onda pala oklada. Ona je njemu pomogla, no on je zauzvrat morao obećati da će pokositi travu. I morao ju je, naravno, kositi također s rukavicama.

Još jedan zadatak koji je Bruni predstavljao skoro pa nemoguć zadatak je spremanje za školu s boksačkim rukavicama. Nije baš bio uspješan u tome i u školu je otišao u čarapama i šlapama, a rukave od majice je skroz rastegnuo rukavicama. 

Događaje u ovoj epizodi komentira ortoped dr. Tomislav Cerovečki

- Šaka je posebna ljudima zbog toga što, za razliku od životinja, imamo pokretne prste, posebice pokretni palac koji nam omogućuje fini hvat. Naravno, najveća razlika se vidi u samoj umjetnosti prilikom slikanja, kod kirurga, kod nekih sportaša i tako dalje - objasnio je dr. Cerovečki važnost ruku kod ljudi.

Prolaznici su mu morali pomagati da jede

Kako je dan prolazio, Bruno je ogladnio. Već je bio dovoljno nervozan, a boksačke rukavice samo su otežale cijelu situaciju. 

Naime, odlazak na bankomat i u dućan bili su najmanji problem u usporedbi s onime što je slijedilo.

Bruno je morao tražiti slučajne prolaznike za pomoć kako bi pojeo svoj obrok jer nije mogao jesti s boksačkim rukavicama. Iako su svi bili i više nego susretljivi, njemu je bilo užasno neugodno. - Odsad, kad me pitaju koji mi je najveći blam ikad, reći ću da je ovo - priznaje Bruno.

U školi su ga zezali frendovi

Možete li si zamisliti da morate pisati s boksačkim rukavicama? Bruno je to morao raditi cijeli dan u školi, a njegovi profesori su čak bili i puni razumijevanja. Njegovi prijatelji su pak različito reagirali. Nekima nije bilo jasno što izvodi, a drugi znaju da voli zbijati šale pa im je njegov eksperiment bio uobičajena pojava, a neki su ga i zezali.

Okršaj sa TheSikrtom

Bruno je i imao okršaj sa svojim YouTube kolegom Filipom TheSikrtom koji je u prošloj epizodi "ŠBBKBB" proveo cijeli dan naelektriziran. Filip je u ovom slučaju odnio pobjedu. 

Kada je pala noć, Bruno je spavao s boksačkim rukavicama na rukama, a sljedeći dan producenti su ga odveli na sparing profesionalnom K-1 borcu Robertu Basari. Ovo je bio Brunin poslijednji zadatak, a prošao je i kroz malu školu boksa. 

Nakon snimanja ove epizode "Što bi bilo kad bi bilo", trener Kickboxing kluba Tigar Karlovac, Zoran Cicora, pozvao je Brunu da dođe trenirati u njihov klub, a Bruno je pristao. Kao bivšem gimnastičaru, boks se Bruni činio kao savršena zamjena za teretanu.

No, nakon svega, napokon mu je bilo dopušteno da skine rukavice nakon što je u njima stvarno izdržao 24 sata.

- Najteže mi je bilo prehraniti se. Cijeli taj proces, podignuti novce, otići u dućan i onda još tražiti ljude da me hrane, to mi je bilo užasno. I naravno, šećer na kraju, još sam dobio i batina - zaključio je na kraju i dodao - Ipak, naučio sam nekoliko osnovnih udaraca, tako da, tko zna. Možda bih to mogao iskoristiti kasnije, ali zasad su mi ipak dovoljne moje ruke. Ne želim sad par dana, tjedana, mjeseci uopće vidjeti te rukavice - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno