Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Epizoda 2: Jelenina tajna za sočan burger je u krastavcima

‘Radit ćemo klasični burger s malo sira i crispy pecivom’, rekla nam je Jelena na samom početku roštiljanja. Ona je prva kandidatkinja koja kuha u novoj sezoni reality serijala 24sata ‘Ljubav ide kroz želudac’

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Jelena Jurić (26) u drugoj epizodi gastro izazova ‘Ljubav ide kroz želudac’, koji 24sata radi s Lidlom, za suca Dubravka Miličića (39) priprema burger s tajnim sastojkom. 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU SERIJALA 'LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC':

- Najprije ću začiniti meso. Odabrali smo juneće meso jer je ono idealno za burger. Začinit ćemo ga s ljubavlju, romantično je rekla Jelena dok je pripremala sastojke.

Sve ih je umiješala, napravila dvije kuglice za dva burgera i pustila da malo odstoje sa strane. Nakon toga je pripremila priloge za burgere da budu spremni kad se meso ispeče. Otkrila nam je i tajni sastojak kojim će premazati burger prilikom pečenja.

- Ne volim previše krastavaca. Samo ću ih malo staviti, samo da ih ima. Burger mora imati tu malo kiselkastu notu. U umak idu katchup i majoneza. Kažu da se burger peče na jednoj strani tri minute. Da ovaj burger ne bude tako običan, stavit ćemo tajni sastojak - malo senfa na njega. I na to stavljamo sir jer bez sira ‘kao bez glave’, pojasnila je ova iskusna amaterska kuharica, Dalmatinka koja zadnjih osam godina živi u Zagrebu.

I na kraju je došlo vrijeme za slaganje burgera

- Na pecivo najprije stavljamo umak pa onda burger. Na njega složimo slaninicu, ostatak priloga i malo zelene salate. I sve to poklopimo. Burger je gotov, zadovoljno je rekla Jelena.

A onda je na red došlo ocjenjivanje. Za taj dio posla zadužen je sudac Dubravko Miličić (39).

- Jelo je stvarno dobro. Čista desetka. Odličan je, sočan, vrhunsko meso, nije uopće suho, umaka taman ima koliko ga treba biti. Htio bih ti dati ocjenu manju od 10, ali ne mogu zato što će to biti dodatna stimulacija za tvoje protivnice. Ovo jelo je čista desetka, rekao je Dubravko.

Ukoliko želite probati ovaj kraljevski burger, možete ga složiti po receptu kojeg vam donosimo. Potrebno vam je:

-juneće meso i slanina
-sol, papar, crvena paprika, luk, senf
-kiseli krastavci, zelena salata
-ketchup i majoneza

Juneće meso se izmiješa sa začinima, naprave se kuglice za burgere i puste se da odstoje. Dok meso stoji, pripremimo priloge za burger - narezane krastavce, salatu i luk te pomiješamo ketchup i majonezu. Burger se peče na jednoj strani tri minute, na njega se stavi senf i okrene se na drugu stranu. Na kraju se na burger stavi sir i onda kreće slaganje u pecivo. Najprije se na pecivo stavi umak od majoneze i ketchupa, zatim burger pa slanina, ostatak priloga i zelena salata. Dobar tek.

Kako je izgledalo ovo druženje i roštiljanje na otvorenom i kako pripremiti burger s tajnim sastojkom, pogledajte na YouTube kanalu 24sata danas u 20.15 sati u drugoj epizodi reality serijala 24sata 'Ljubav ide kroz želudac' koji 24sata radi s Lidlom.

Gastro serijal gledajte na Facebook stranici 24sata, YT kanalu 24sata i 24sata.hr.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU SERIJALA 'LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC':

Komentari (12)
  • Ne poznajem nikoga tko jede džanki....Vjerovali ili ne....

    8. 6. 2018,   11:40
  • Kako je Dr. House rekao: "Put do srca je kroz želudac"...i onda je dalje liječio tipa s infarktom

    27. 6. 2018,   13:58
  • Cheeseburger a ne burger

    7. 6. 2018,   21:26