Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čavoglave su hit u Hollywoodu: Thompson se ori u novom filmu

None Foto:

Publika diljem svijeta slušat će hrvatskog pjevača u akcijskom hitu “Odmetnici”. Taktovi pjesme “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona (52) ore se u akcijskom filmu za koji je scenarij napisao Luc Besson (58)

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonova hita kojim se pjevač proslavio početkom devedesetih. Do zaključenja broja na naše pozive Perković se nije javljao pa su njegovi dojmovi o filmu u kojemu je i sam “zapjevao” zasad nepoznati. Zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave, nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1198680 / ]

- Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta - istaknuo je Durdov. Dodao je kako većina mještana ni ne zna za film koji se trenutačno prikazuje u hrvatskim kinima niti kakvu je “ulogu” u njemu imao njihov omiljeni pjevač.

- Nažalost, mi nemamo ni kino pa će morati ‘Odmetnike’ pogledati negdje drugdje - ispričao je zamjenik načelnika.

Tvrdi kako samo zbog Thompsona općina Ružić nije zaboravljena te je njegovom zaslugom postala poznata po borbi protiv srpske agresije.

- Thompson često navraća u Čavoglave jer ovdje ima obiteljsku kuću, a i seoska crkva sagrađena je na njegovu inicijativu. Čuo sam od lokalaca da se sprema u dogovoru sa župnikom napraviti još neke sadržaje na crkvenom zemljištu - rekao nam je Durdov.

Bessonovi “Odmetnici” su se snimali u lipnju i srpnju 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju doći do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni. Francuski redatelj je na setu angažirao više od tisuću hrvatskih statista i 200 filmskih djelatnika. U filmu glavnu ulogu tumači oskarovac J. K. Simmons (63), a priliku za suradnju s Bessonom dobili su i domaći glumci Andrej Dojkić i Slavko Sobin. Hrvatske lokacije su u akcijskom hitu uprizorile malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno zlato.

 

Komentari (370)
  • Sad kad se Dačić, Vučić i Vulin "propnu" na zadnje...:))))) hahaha

    13. 2. 2018,   18:37
  • Marko je jedan jedini ..baci bombu goni bandu preko..nećete u ...

    13. 2. 2018,   18:35
  • sad ide pupovac za Ameriku i bude to zabranil

    13. 2. 2018,   18:39