Obavijesti

Video

Komentari 158

Detalji obračuna: "Bacile smo se na pod kad su počeli pucati"

Ivan Giljanović (36) zadao je četiri prostrijelne rane Marku Bekavcu (27) zbog 'tapšanja po obrazu. Bekavac je kao maloljetnik odslužio pet godina zbog ubojstva, a Giljanović je dvaput u 'karijeri' osuđen zbog iznude

VIDEO

Marko Bekavac (27) u utorak je malo prije 20 sati bespomoćno ležao na kolniku u lokvi krvi i zapomagao u agoniji. Uz njega su bili prijatelj, koji ga je ranjenog iznio iz splitskoga kafića Clo, te djevojka.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:51

Šokantan prizor, koji su snimili i naši čitatelji, privukao je i prolaznike, koji su prilazili nudeći pomoć mladiću. Kako bi mu pokušali zaustaviti obilno krvarenje iz noge, skinuli su majice i njima počeli pritiskati mladiću ranu. Vrlo brzo onamo je stigla i Hitna pomoć te ga prevezla u splitsku bolnicu.

Policija je u kafiću pronašla šest čahura i tri metka od 9 mm. Ozlijeđeni mladić ima četiri prostrijelne rane, na desnoj butini i arteriji desne noge, lijevom bedru te podlaktici lijeve ruke. S ranjenim 27-godišnjakom ni policija ni hitna pomoć nije mogla uspostaviti suvisli kontakt pa su uzorak njegove krvi poslali na analizu. U šoku su bili i gosti, inače mirnog lokala, u kojemu je izbila svađa.

- Jedan od njih je dva puta ‘potapšao’ drugog drugog po obrazu, onako malo podcjenjivački. Ovome se to nije svidjelo pa je došlo do povišenih tonova, naguravanja - ispričao je očevidac.

Djelovalo je kao da su se smirili, ovaj ‘potapšani’ otišao je u WC i vrlo brzo nakon što se vratio, počeo je pucati, opisao je očevidac što je prethodilo pucnjavi u kafiću Clo u Ulici Domovinskog rata.

Ispaljeno je najmanje pet metaka, nekoliko je pogodilo Marka Bekavca (27) u potkoljenicu i natkoljenicu. Obilno krvareći, uspio je izaći iz kafića i 50-ak metara dalje dočekati Hitnu pomoć. Iako nije životno ugrožen, smjestili su ga na Jedinicu intenzivnog liječenja na Firulama u teškom stanju.

Glavni osumnjičeni za pucnjavu je Ivan Giljanović (36). U srijedu popodne splitska policija na svojim je stranicama i službeno objavila njegovu fotografiju te da ga traže zbog pokušaja ubojstva.

- Molimo građane da, ukoliko raspolažu saznanjima o njegovu kretanju i boravku, odnosno mjestu na kojem se nalazi, o tome izvijeste najbližu policijsku postaju, osobnim dolaskom ili pozivom na broj 192, odnosno slanjem informacije na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr - objavila je policija.

Neslužbeno smo doznali kako su na obavijesni razgovor doveli i dvojicu mladića koji su bili u njihovom društvu. Tijekom očevida u utorak navečer istražitelji su izuzeli i videosnimke nadzornih kamera koje snimaju prostor u kafiću i ispred njega.

- Pila sam piće s prijateljicama kad se začula svađa. Trajala je neko vrijeme, možda nekoliko minuta. Upravo sam im mislila reći kako je najbolje da se pokupimo iz kafića. Tad je počela pucnjava. Sve je odjekivalo, bilo je strašno! - priča nam gošća koja kaže da su se bojale za život.

- Bacile smo se na tlo, ispod stolova, svi su tako napravili. Pomislila sam: ‘Samo da me ne pogodi neki zalutali metak’, nisam gledala što se događa kako me netko ne bi likvidirao kao svjedoka. Kad se sve smirilo, pobjegli smo, ali još sam u šoku - prepričala nam je gošća.

Nije čula zbog čega su se svađali.

- No takvi tipovi imaju kratak fitilj, razlozi mogu biti i potpuno banalni - kazao nam je vlasnik prostora u kojem se nalazi Clo, koji je došao naknadno, u vrijeme očevida.

Obojica, i Bekavac i Giljanović, dobro su poznati policiji i pravosuđu. Marko Bekavac završio je u zatvoru kao maloljetnik, odslužio je pet godina zatvora zbog ubojstva Marka Jurića (21) u studenom 2008. u kafiću na Bačvicama. Posljednjih godina je dva puta uhićen, no zbog nedostatka dokaza slučajevi nisu riješeni, a Bekavac je pušten iz pritvora.

Samo mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora na Bilicama, u rujnu 2016. oteli su ga i brutalno pretukli. Ivan Giljanović, kineziolog i bivši boksač, dva puta je osuđen zbog iznude, odnosno sklapanja lihvarskih ugovora. Poznat je kao dugogodišnji prijatelj Kristijana Stojanovića Kikija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode