Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dirljiv status: Ovako je Laura zamišljala vlastitu budućnost

Foto: Pixsell

Otišla je jedna djevojka koju sam poznavala i kojoj sam predavala. Djevojka koja je sebe opisala kao 'svestranu osobu s puno vrlina i mana, ali uvijek spremnu na akciju', napisala je u poruci na Facebooku profesorica tragično preminule Laure Stelio (22)

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Laura Stelio poginula je u stravičnoj prometnoj nesreći u četvrtak navečer u zagrebačkoj Ilici. Bila je na suvozačkom mjestu u automobilu kojim je upravljao Marin Kamenički (20) koji je zbog brze vožnje i skrivio nesreću. Osim Laure, poginula je još jedna žena iz drugog automobila. Naime, Marin se svojim Mercedesom zabio u čak tri automobila.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Laura je bila studentica jednog privatnog veleučilišta gdje je studirala Odnose s javnošću i medije. Profesorica  se od svoje studentice se oprostila dirljivom porukom.

- Sat je otkucao posljednje minute njezina života i njezina sna. Meni ga je ispričala u vidu obvezne zadaće iz kolegija Uvod u komunikologiju. Laurina sadašnjost i budućnost postala je prošlost - napisala je profesorica te dodala: 'Neposredno nakon obrane završnog rada pitala sam te – i što sada kolegice? Zvijezde su limit, odgovorila si mi. I bila si u pravu. Samo su ti zvijezde bile limit. Počivaj u miru i nek’ te čuvaju anđeli.'

NESREĆA U ZAGREBU 'Laura je baš nedavno završila studij. Ne vjerujem da je nema'

Obitelj i prijatelji oprostit će se od Laure Stelio na zagrebačkome Krematoriju u četvrtak.

Profesorica je na Facebooku objavila i Laurinu zadaću koju prenosimo u cijelosti:

Zadatak: Projekcija mene (mog života) za 10 godina

Deset godina za nekoga je puno za nekoga malo vremena. Kažu da nas vrijeme određuje, da ono teče i mi tečemo s njim. Što će svatko od nas napraviti za deset godina, određuje naš život. Posebno kad si u dobi od devetnaest godina kao ja. U ovom dijelu života biramo profesiju koja će isto tako odrediti smjer našega života. Deset godina je za mene puno vremena, više od pola moga života. Nadam se da ću svoje vrijeme dobro iskoristiti. Nastojat ću završiti svoje školovanje i napredovati u struci.

Sad kada se školujem i kada sam izabrala svoje buduće zanimanje usredotočena sam na svoje obaveze i učenje. Zamišljam da u periodu od deset godina ostvarim sve što sam zamislila. Koliko je to ostvarivo ne dvojim. Uvijek sam znala što želim. Znam što hoću, a imam volje i snagu za sve to. Želim ostvariti svoje snove.

TRAGEDIJA U ZAGREBU Mladi savjetnik vozi jurilicu, a obitelj gradi hotel i ima vilu

Mislim da čovjek koji ne sanja i nema svoje ciljeve, ne živi. On samo preživljava i čeka da to isto vrijeme prođe. Čovjek koji sanja svoje snove, živi. On se bori za svoje ciljeve i daje cijelog sebe. Uspjeh i ostvarivanje sna mora doći na ovaj ili onaj način.
Sve u životu je prolazno. Mi provodimo nas život u iščekivanju. Čekamo da odrastemo, da završimo škole, stvorimo svoje obitelji i na koncu da iza sebe ostavimo lijepe uspomene na koje ćemo s osmijehom gledati. Uspomene koje bismo rado ponovili.

Za deset godina vidim svijet u kojem su ljudi cijenjeni prema onome što jesu, po svojim vrijednostima. U takvom svijetu vidim sebe. Vidim svijet u kojem nema korupcije, laži i krađa. Svijet u kojem je radost i smijeh. Svijet u kojem pučke kuhinje ostaju bez posla, a bolesnici imaju dovoljno lijekova. Vidim svijet u kojem vodim za ruku svoju djecu koja hodaju uzdignute glave neopterećena ovom našom civilizacijom. Vidim sebe s čovjekom koji će me voljeti, cijeniti i poštovati, čovjeka s kojim ću imati obitelj i naše carstvo.
Vidim svijet bez rata, bombi, terora i straha. U tom svijetu gledam sebe kako uživam sa svojom obitelji u svom domu i u svom poslu.
Svatko će reći da je to idealistički pristup životu i svijetu, u najmanju ruku ‘utopija’.

Ja kažem zašto ne? Ja sam kap u oceanu, a ocean čini puno kapi.
Ja sam mlada, a mladi su tu da mijenjaju svijet i svijest. Mi smo tu da mijenjamo stanje.
Za deset godina željela bi stajati ispred slabih i nemoćnih, onih koji pate i povrijeđenih. Govoriti u njihovo ime, željela bi biti glas obespravljenih, onih koji traže pravdu za sebe i druge. Moje misli su uvijek bile s onima koji se sami ne mogu obraniti.
Znam da ću na tom polju najviše napraviti i nadam se da će mi se pružiti prilika da radim ono što volim i želim.
Odgovore na sva pitanja koja donosi budućnost nismo u stanju predvidjeti, možemo ih samo zamišljati, željeti. Sve ovisi o našoj sposobnosti da iskoristimo vrijeme na najbolji mogući način te da ostvarimo zamišljeno i željeno.
Budućnost je riječ koja nosi nadu i neizvjesnost. Koračam u budućnost i vjerujem u ispunjenje svih svojih snova. Smatram da će moj život biti dobar ako u svemu nađem ljepotu i radost, ako mu dam smisao i ako nađem kompromis između idealnog i mogućeg.
Život je umjetnost, ali ga treba znati živjeti...

Komentari (214)
  • Poginula je jos jedna zena neduzna jel smijemo o njoj ista znati. Obitelji od ove izrazavam sucut a svoje misljenje necu iznijeti jer djevojke vise nema i ne treba se nista ruzno pisati. Al ej novinari poginula je i sa druge strane potpuno neduzna zena il je ona nebitna jer nije bila u MERCEDESU???

    25. 8. 2018,   18:37
  • Evo što se radi na privatnim veleučilištima, sastavak na temu gdje se vidiš za 10 godina, pa to smo mi u osnovnoj pisali.

    25. 8. 2018,   18:54
  • Da mi je samo znati što je radila u autu sa napuhanim balavcem koji nema ništa osim tatine love

    25. 8. 2018,   18:39