Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dobio sam milijun žuljeva na ruci, a 'tudum' sam za ples...'

None Foto: Reuters

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je nedavno srebro na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. Našao je vremena za odgovoriti i na naša '24 pitanja'. Progovorio je o medaljama, karijeri, plesu, ali i o termodinamici

Srebrna medalja me oduševila, jednako kao i ona zlatna iz Montreala, rekao je hrvatski gimnastčar Tin Srbić u intervjuu '24 pitanja' nakon dočeka u dvorani Hrvatski sokol u Zagrebu. Tin se s nedavnog Svjetskog prvenstva vratio kao viceprvak svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek može bolje, ali ozljeda koju sam imao nije ni najmanje utjecala na rezultat. Morao sam ignorirati bol, osjećao sam je, ali nije imala puno veze s natjecanjem. Za nastup bih si dao ocjenu devet i pol od 10. Mogao sam malo bolje napraviti saskok - rekao nam je Tin svoje dojmove nakon još jedne medalje oko svog vrata.

S ulaskom u finale plasirao se i na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine. To mu je ostvarenje sna, a što se tiče očekivanja olimpijskog zlata kaže da ne voli najavljivati velike rezultate.

World Athletics Championships - Doha 2019 24 PITANJA ZA SANDRU PERKOVIĆ 'Da nisam bacačica diska, bila bih profesorica matematike...'

Inače, njegovi otac i majka velika su mu podrška. Oboje su se bavili akrobatskim rock'n'rollom, ali Tin nije krenuo u tom smjeru.

- Tata je zapravo htio da upišem nogomet pa hokej, ali sam bio premali rastom. Poznavao je trenera na gimnastici, došao sam, svidjelo mi se i ostao sam. Zašto nisam nastavio s akrobatskim rock'n'rollom? Pa zato što sam, kako bi se reklo, 'tudum' za ples - kaže Tin kroz smijeh.

No, za ovakav uspjeh treba i puno volje, želje i rada. Kroz šalu kaže kako je u svojoj karijeri dobio milijun žuljeva na rukama, a bilo je i bolnih padova s preče. Zbog toga i njegova majka najviše strepi dok izvodi vježbu.

Zagreb: U klubu ZTD Hrvatski Sokol održano druženje s Tinom Srbićem | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Tin uz sport puno cijeni i obrazovanje, studira na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. S obzirom da se mnogi studenti tog fakulteta muče s termodinamikom, upitali smo ga može li nam objasniti što je to...

-  U jednoj rečenici... Jako teško - dodao je Tin.

Inače, dolazi iz Dubrave odakle su i Sandra Perković, Filip Hrgović, Josip Glasnović. Upitali smo ga kako to da puno uspješnih sportaša dolazi baš iz tog zagrebačkog kvarta.

- Zato što je Dubrava zapravo kao olimpijsko selo. Svi hodamo u trenirkama, a nitko nikog ne razumije - rekao je Tin.

POGLEDAJTE I '24 PITANJA' SA HRVATSKOM BACAČICOM DISKA SANDROM PERKOVIĆ

Komentari (4)
  • bravo Tine! bravo entuzijastima u Hrvatskom Sokolu i gimnastici opcenito. cisti rad iz ljubavi prema sportu.

    15. 10. 2019,   19:09
  • Dobio sam i ja milijun žuljeva na ruci, sve od posječivanje erockih portala, al se ne hvalim s tim!

    16. 10. 2019,   01:09
  • Btw, je l' netko broji ove medalje koje osvaja Dubrava? 😋😁

    15. 10. 2019,   19:57