Obavijesti

Video

Komentari 5

'Doček Vatrenih smo usporedili s dočekom Pape, to je ludnica'

'Doček Vatrenih smo usporedili s dočekom Pape, to je ludnica'
6

Marko Šapit je prije i nakon utakmice sa svojim gostima u studiju komentirao svaki gol, potez, bilo naš ili neke druge reprezentacije. A kako je bilo proživljavati sve naše uspjehe unatoč poslu, pogledajte u intervjuu

VIDEO

Jednom u životu onako nešto doživiš, to je bilo mjesec dana za pamćenje. U tih mjesec dana svi su bili nekako sretni i zadovoljni, a i što se tiče našeg posla, nismo nikome ništa pokvarili, prisjetio se voditelj Zabivake Marko Šapit tog čarobnog ljeta 2018. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju je zajedno s Robertom Prosinečkim, Mateom Beusanom, Antonom Samovojskom, Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom pratio svaku utakmicu Svjetskog prvenstva, a posebno i temeljito one u kojima je nastupala Hrvatska.

- Emisije smo radili po uzoru na američke i mislim da bi se tako trebalo raditi. To su emisije pune stručnih stvari, ali mora biti zabave, mora biti i zafrkancije, pa makar i na nečiji račun - objasnio je Šapit, koji je po prvotnom planu trebao odraditi samo polovicu emisija, a onda otići u Rusiju kao reporter. No nakon dobrog prijema kod ljudi, odlučili su nastaviti sa Zabivakom u istoj postavi.

Mnogi još uvijek pamte snimku ludnice u studiju kada je ekipa slavila pobjedu Hrvatske i njihovu neviđenu euforiju.

- Svi oni izgledaju 'cool', mirni, ali oni su bili van sebe, svi. Na neki način, kada ti uzmeš te naše nogometaše, i Stipu i Robija i Jeličića, oni su svaki na svoj način bili dio toga i znaju te ljude. Kad sam vidio Samovojsku da plače u studiju, što ti čovjek više treba reći, to je bila kulminacija svega - rekao je Šapit.

Otkrio nam je i da legendarnom Antonu Samovojski nije uspio postaviti pitanje na koje ne zna odgovor, ali i da je Samovojska u jednom trenutku htio otići iz emisije.

- Imao je jednu grešku, bio se zabunio za Bosmana i to ga je ubilo u pojam. Htio je otići doma i ne vratiti se više, pa smo ga morali uvjeravati da je sve okej. Onda sam mu ja pokazao poruke pratitelja, koje ga nisu kritizirale, već su bile: 'Bi li možda mogli reći gospodinu Samovojski da se možda malo zabunio?, i taj prijem kod ljudi ga je oduševio, pa je nastavio - ispričao nam je Šapit.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček srebrnih 'vatrenih' 2018. 02:22

Nakon što su Vatreni tog 15. srpnja 2018. odigrali svoju posljednju utakmicu na SP-u i postali viceprvaci, u Hrvatskoj ih je čekalo slavlje za pamćenje. Šapit se prisjetio kako su taj veličanstveni doček spremali šest dana, a očekivali su da će doček trajati najviše šest sati, no to se nije dogodilo.

Diljem Ilice okupljeni građani dočekali naše reprezentativce

- To je bila toliko duga trasa, ne znam kako je naša tehnika to izvela. To je doček kojeg su naši po tehnici uspoređivali s prvim dolaskom Pape u Hrvatsku, s tim da se njegov dolazak spremao šest mjeseci, a ovo samo šest dana. To je bilo čudo, mi i dan danas ne vjerujemo da ništa nije pošlo po zlu, niti jedna kamera nam nije ispala, ništa - rekao je sportski novinar.

Nakon SP-a u Rusiji za njega nije bilo odmora. Dan nakon dočeka je otišao u Barcelonu na Svjetsko prvenstvo u vaterpolu.

- Meni to nije problem, ja volim svoj posao i mislim da je to najbolji posao na svijetu - rekao je.

Za Šapita su dvije priče ostale najupečatljivije od cijelog prvenstva - jedna je Rakitić, a druga Ćorluka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ivan je za mene bio naš najbolji igrač na prvenstvu, a već pomalo uobičajeno za njega, ostao je ne u drugom, nego čak i u trećem planu. A druga velika priča je Vedran Ćorluka. On nije napravio ono što većina napravi, nije se durio. Od prvotnog plana da igra se pretvorio u „gledatelja“, on je to primio najnormalnije i on je s njima unutra bio 100 posto - objasnio je Šapit, koji je istaknuo da mu je za Ćorluku i najviše žao što se oprostio od reprezentacije, ali se nada da će kad završi karijeru dobiti svoju ulogu u reprezentaciju jer je takav tip osobe potreban svakoj ekipi.

Marku Šapitu se devet mjeseci nakon prvenstva rodila Tena...
Marku Šapitu se devet mjeseci nakon prvenstva rodila Tena...

Šapitu je osim poslovnog zadovoljstva, Svjetsko prvenstvo donijelo sreće i na privatnom planu. Devet mjeseci nakon rodila mu se kćerka Tena.

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode