Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Došla je Hitna, klupa između 1. i 2. paviljona bila je krvava...

None Foto: čitatelj 24sata 11

Kad je došla interventna policija studentima su dali izbor, ili van ili u sobu spavati. U roku pola sata su ispraznili dvorište. Iz zagrebačke policije rekli su nam da je na tulumu bilo oko tisuću studenata....

Proslava Radićevih dana, fešte kojom stanari najvećeg zagrebačkog studentskog doma ‘Stjepan Radić’ obilježavaju dane svog doma, u noći na subotu pretvorila se u potpuni kaos.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Slavili smo jer su se održavali Radićevi dani, a onda su se potukla dvojica. Onda su dotrčali njihovi prijatelji i počela je velika tučnjava - rekao nam je jedan od svjedoka incidenta.

U tučnjavi je ozlijeđen jedan student koji je, kaže svjedok, udaren pivskom bocom u glavu.

Dobio bocom po glavi

- Dok su se tukli, netko ga je udario bocom u glavu. Došla je Hitna, a klupa između prvog i drugog paviljona bila je krvava - dodaje. Da donekle smire situaciju u tučnjavu su ‘uskočili’ i zaštitari koji su razdvojili mladiće. Svjedoci kažu da su oko jedan sat zaštitari pokušali potjerati studente da tulum nastave izvan prostora studentskog doma. No studenti su tada, navodno, počeli zaštitare gađati bocama.

- Ja sam samo vidio da odjednom nastaje galama i da se čulo razbijanje boca. Bilo je jako puno ljudi - priča drugi student.
Treći tvrdi kako je interventna došla zbog toga što je netko bacio plastičnu bocu na policijski auto.

Rastjerala ih policija

KAOS I TUČNJAVA Neredi u studentskom domu na Savi, stigla interventna policija

- Malo se to sve bilo smirilo i došla su dva policijska auta. Netko je potom valjda bacio bocu na policijski auto. Vrlo brzo nakon toga došla je i interventna policija. Koliko sam ja uspio prebrojati bile su tri ‘marice’, 10 policijskih auta i oko 30 interventnih policajaca. Nisam znao što će biti pa sam otišao u paviljon - kaže jedan od stanara doma.

Drugi pričaju kako se cijela situacija na kraju riješila mirno.

- Nije policija ništa niti napravila. Mirno su razgovarali sa studentima. Ne znam niti zašto ih je toliko došlo. Vjerojatno zato da nas zastraše jer nas je bilo puno - pričaju i studenti te dodaju kako je policija u roku pola sata sve studente poslala izvan doma.

- Ljude koji nisu iz doma su poslali van, a stanarima ponudili izbor ili van ili u sobu spavati. Mi smo se vratili u sobu, a nakon pola sata smo izašli i više nije bilo nikog osim policije vani - dodaju.

Nakon što su studenti nastavili svoj tulum dalje izvan doma, dvorište je izgledalo kao ratno poprište. Razbijene boce, čaše, maramice, prolivena pića i vrećice bile su nasred prolaza te su čistači jučer imali pune ruke posla. Iz zagrebačke policije rekli su nam da je na tulumu bilo oko tisuću studenata te da je policija privela jednog koji je narušavao javni red i mir.

Na 1000 studenata 30 policajaca 

Kad je došla interventna policija studentima su dali izbor, ili van ili u sobu spavati. U roku pola sata su ispraznili dvorište. Studenti s kojima smo razgovarali kažu kako se sve na kraju riješilo mirnim putem. Privedena je jedna osoba i to zbog narušavanja javnog reda i mira.

Komentari (86)
  • DA ti studenti,nisu mozda slavili Dan mladosti,ane Radiceve dane???

    26. 5. 2018,   18:29
  • Izgrednike izbaciti iz doma i zabrana ulaska u dom - fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    26. 5. 2018,   20:13
  • Studentski dom na savi je postao hercegovacka prcija, stanje je alarmantno

    26. 5. 2018,   19:42