Obavijesti

Video

Komentari 114

Filmska potjera: Uhvatili kralja pljačkaša, novac nisu pronašli?

Ugasi auto!, vikali su maskirani razbojnici naoružani kalašnjikovima dvojici zaštitara. Jedan razbojnik je kundakom razbio vozačevo staklo te su zaštitare izvukli iz vozila...

VIDEO

U Ulici grada Gospića trojica maskiranih razbojnika u Audiju njemačkih registarskih oznaka pratila su zaštitarsko vozilo Mediteran Security. Kad su dvojica zaštitara stigla do semafora, razbojnici su, maskirani fantomkama, izletjeli iz automobila naoružani kalašnjikovima i pištoljem.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:05

- Kolega i ja išli smo na posao te stajali na semaforu. Shvatili smo da se na susjednom semaforu odvija pljačka zaštitara. Jedan od maskiranih je s kundakom razbio prozor s vozačeve strane. Izvukli su zaštitare na cestu, a u njih su uperili kalašnjikove. Odvukli su ih do vrata stražnjeg prostora vozila te im zapovjedili da ih odmah otvore. Sve se odvijalo u možda dvadesetak sekundi. Kad su prestrašeni zaštitari predali vreće razbojnicima, ovi su potrčali prema Audiju, stisnuli gas i otišli prema Domovinskome mostu - rekao je očevidac koji je snimio pljačku.

Pljačkaše je lovio i helikopter: 'Odmah smo ih locirali i uhitili'
Pljačkaše je lovio i helikopter: 'Odmah smo ih locirali i uhitili'

Dodao je kako mu baš i nije bilo svejedno kad je vidio pljačkaše s kalašnjikovima i pištoljem. Kad su zaštitari javili da su opljačkani, odmah je na intervenciju izašla temeljna, interventna policija, pripadnici ATJ Lučko, poletio je i helikopter MUP-a, a u potjeru su se uključile i “Kobre”, mobilne jedinice prometne policije.

POGLEDAJTE VIDEO PLJAČKE:

Kako neslužbeno saznajemo, razbojnici su u dva automobila bježali prema Sisku. S oba automobila su zatim krenuli natrag prema Zagrebu. Skrenuli su prema Petruševcu, u kojemu su ostavili jedan auto. Zatim su ušli u Golf u kojem su bježali do Novog Jelkovca. Tamo više nisu imali kud pobjeći. Policija ih je okružila i privela.

No kako neslužbeno saznajemo, nisu imali novac kod sebe.

Policija je nakon pljačke pretraživala teren u Petruševcu kako bi saznali gdje je novac. Nije poznato koliko su ukrali novca. Neslužbeno saznajemo da je jedan od osumnjičenih za pljačku stari znanac policije Željko Vrbat (53).

Željko Vrbat poznatiji je po nadimku Šepo ili Švicarac.

Vrbatu su oduzeti desna ruka i lijeva noga pa teško hoda, ali je izvrstan vozač. U nekoliko navrata je optuživan za sudjelovanje u oružanim pljačkama, no oslobođen je tih optužbi. Godine 2014. je nepravomoćno oslobođen za sudjelovanje u pokušaju krvave pljačke Getroa u Sesvetama 4. prosinca 2007. Nakon prepada u Sesvetama Vrbat je pobjegao u BiH, gdje su ga priveli na ispitivanje, no kako je rođen u Derventi i ima državljanstvo BiH, koja ne izručuje svoje građane, pustili su ga na slobodu. Uhitili su ga u Odžaku u travnju 2010. nakon što je s još dvojicom opljačkao nekoliko desetaka tisuća eura iz poslovnice Hypo banke. Osumnjičen je i da je bio mozak skupine koja je od travnja 2011. do siječnja 2013. orobila osam banaka i pošta na zagrebačkom području odnijevši oko tri milijuna kuna, a taj proces još traje na Županijskom sudu u Zagrebu.

Ekskluzivan video: Naoružani presreli zaštitare i opljačkali ih
Ekskluzivan video: Naoružani presreli zaštitare i opljačkali ih

Zaradio je i prijavu za oružanu pljačku zlatnih poluga i novca iz Rafinerije plemenitih kovina na Trešnjevci u srpnju 2011. . Inače, vozilo zaštitarske tvrtke Mediteran Security opljačkano je u ožujku ove godine na Sveticama u Zagrebu. Tad su razbojnici ukrali oko milijun kuna. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pohvalio je policajce koji su uhitili trojicu razbojnika.

- Pohvalio bih policijske službenike za promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija pokazala još jednom da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima te održavati red i sigurnost u RH - rekao je Božinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno