Obavijesti

Video

Komentari 5

Grafički prikaz: Kako se Europa liječi od zaraze korona virusom

Grafički prikaz: Kako se Europa liječi od zaraze korona virusom
1

Graf pokazuje broj izliječenih pacijenata zaraženih Korona virusom sa zaključnim datumom 20. ožujka 2020. godine. Očekivano, Italija prednjači u broju izliječenih pacijenata.

VIDEO

Interaktivni grafikon prikazuje kako je tekao rast ozdravljenih od korona virusa koji hara svijetom. Zanimljivo, prvi izliječeni dolaze iz Rusije i Francuske. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Već 26. veljače Italija je preuzela vodeće mjestu prema broju izliječenih korona virusom, a ta brojka od tada je rasla. Zaključno s 20. ožujka broj izliječenih u toj državi je 4.440.

Svijet trenutno broji više od 288.000 zaraženih, skoro 12.000 ljudi je preminulo, a nešto više od 93.000 je izliječenih. Iako je prvotna groznica bila samo u Kini, ta situacija se promijenila. Virus se krenuo širiti svijetom, a tako se povećavao i broj smrtnosti.

Na YouTube kanalu 24sata pogledajte graf koji prikazuje rast broja ozdravljenih u Europi. U najpogođenijoj zemlji Italiji trenutačno je više od 47.021 zaraženih, a ozdravilo ih je više od 5.000 ljudi. Nažalost, smrt je uslijedila za 4.032 ljudi. Talijanska vlada zemlju je stavila u karantenu, a Hrvatska je također pooštrila mjere - zabranjuje se rad ugostiteljskim objektima, preporučuje se izbjegavanje fizičkog kontakta, rad kod kuće. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dodatno je postrožio mjere. Ukidaju se međugradske linije za vlakove i autobuse, a na otoke će moći samo njihovi stanovnici. Zatvaraju se i autobusni kolodvori. Zbog širenja pandemije koronavirusom stanovnicima je naloženo da "dogledno vrijeme" ostanu kod kuće. Riječ je o strogom ograničavanju kretanja.
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode