Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grdović na polki: Slovenci su obradili hit 'Dalmatinac sam'

Nakon što su publiku u regiji razveselili obradom najpopularnijih hitova 2019. - 'Señorite' i 'Mišića' - Polkaholiki su uz harmoniku sada otpjevali pjesme Mladena Grdovića, Jelene Rozge i Nine Badrić

Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas, ali i vani. Slušaju je i u Njemačkoj, čak i u SAD-u, a mi je svojim obradama i drugačijim pristupom možemo još više približiti mladima i pomoći im da je zavole - kažu dečki iz slovenske grupe 'Polkaholiki'. 

Oni su svoju ljubav prema polka glazbi odlučili pretvoriti u svjetski hit, a svojim obradama domaćih i stranih pjesama vesele stotine tisuća ljudi. Upravo su izbacili polka obradu hitova Nine Badrić, Grdovića i Jelene Rozge, a video ekskluzivno možete pogledati na JoomBoos YouTube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svojim mashupom pjesama 'Dalmatinac sam', 'Dani i godine' i 'Ne pijem, ne pušim' uz zvuk harmonike, Žiga (vokal), Matic (vokal i harmonika), Gašper (bas) i Rene (gitara) ponovno su spojili moderno i tradicionalno i dokazali da je polka glazba i za mlađe i za starije.

'Svaka obrada zvuči totalno drugačije'

Foto: neo visuals

- Svaki put kad napravimo neku novu obradu oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije - kažu dečki te objašnjavaju zašto su odabrali upravo ovaj žanr za probijanje na glazbenoj sceni.

 - Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori - govore.

Foto: neo visuals

Njihova je polka obrada 'Mišića' i 'Señorite' dosad pregledana više od 200 tisuća puta, a najnoviji mashup pogledajte na JoomBoos YouTube kanalu.

Komentari (8)
  • Dečki si baš simpa, pravi za pučke veselice. Bolji od cajki 200%

    11. 12. 2019,   11:30
  • Svaka cast deckima, dobro zvuci...

    10. 12. 2019,   21:26
  • Prva liga

    15. 12. 2019,   19:08