Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Horor u Slavoniji: Zatrovanu vodu iz slavina piju 28 godina

Foto:

Zgrožena sam nakon što sam doznala da nas godinama truju arsenom, kao i činjenicom da nitko nije našao za shodno reći nam kakvu to vodu pijemo, ogorčeno je rekla Katica Novoselac...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Zgrožena sam nakon što sam doznala da nas godinama truju arsenom, kao i činjenicom da nitko nije našao za shodno reći nam kakvu to vodu pijemo, ogorčeno je rekla Katica Novoselac, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora u Komletincima.

Kao i ona, ogorčeni su svi stanovnici jer su doznali da piju otrovnu vodu već 28 godina. Ravnateljica dodaje:

- U siječnju ove godine utvrđeno je da u cjevovodu naše škole voda bakteriološki nije ispravna, rečeno nam je da pod hitno to riješimo i to smo uradili. Nakon toga dobili smo potvrdu da je voda bakteriološki ispravna.

Na upit roditelja je li voda za piće, rekla sam da je, ne znajući da voda ima u sebi arsena više nego što je dozvoljeno. To je sasvim slučajno otkriveno, i to nakon što je utvrđeno da voda nije prošla sanitarnu inspekciju u jednom ugostiteljskom objektu u Komletincima.

Nakon toga to je objavljeno na društvenim mrežama. Nažalost, u Vinkovačkom vodovodu su se tek nakon pritisaka javnosti i sve češćih upita kakvu vodu piju mještani Komletinaca oglasili dopisom koji su dostavili u poštanske sandučiće i u njemu su priznali da voda ima previše mangana, željeza, arsena i amonijaka – zaključila je.

Cijeli tekst pročitajte sutra u tiskanom izdanju 24sata

U vijestima donosimo i ove priče:

- Prva obitelj useljava u lički grad duhova

- Tajni talijanski tunel ispod Rijeke otvaraju se turistima

- Bruna Esih ulazi u utrku za gradonačelnicu Zagreba

- Eurosong: Jacques loše stoji na kladonicama

Komentari (113)
  • ovo moram printat da zeni dokazem zasto je piva zdrava

    14. 3. 2017,   19:06
  • sad pred izbore političari će obećavati da će iz slavine izlaziti evian i perrier voda samo ako se za njih zaokruži

    14. 3. 2017,   18:37
  • U 2013. godini uzeto je 12 uzoraka vode na mjesečnoj bazi, voda nije bila ispravna za piće svih 12 puta, analizu vode radio je veterinarski zavod vk i zavod za javno zdravstvo osječko-baranjske županije i zaključak svake provedene analize je da voda nije za piće zbog prevelike količine amonija(fekalna voda), arsena, željeza i ukupnih koliformi. U 2014. godini vodovod vinkovci počinje samostalno vršiti analize ispravnosti vode u komletincima, jer nisu zadovoljni rezultatima analiza obavljenih od strane zavoda za javno zdravstvo i vet.zavoda, u novim izvješćima se izostavljaju povišene vrijednosti arsena i mangana. Pametnom dosta.

    14. 3. 2017,   21:25