Obavijesti

Video

Komentari 10

Hvala svima! Nora (4) krenula na robota, nada se da će hodati

Nora ima osmijeh od uha do uha. Oduševljena je i samo pita kad će opet ići na robota, rekao nam je Norin tata Denis Kuserbanj iz Zagreba. Djevojčica se liječi terapijom koja je vrlo skupa

VIDEO

Nora (4) ima spastičnu cerebralnu paralizu te joj je utvrđena stopostotna invalidnost donjih ekstremiteta. Unatoč stalnim vježbama te silnom trudu njezinih roditelja i terapeuta, Nora još ne može samostalno sjediti, stajati ni hodati.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:54

Njezini roditelji stoga su otvorili humanitarnu akciju “Norin prvi korak” kako bi prikupili novac za robotsku neurorehabilitaciju na robotu Lokomatu u Poliklinici Glavić u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah nakon objave u medijima dobri ljudi počeli su uplaćivati donacije za Norine terapije.

- Od srca hvala svima koji su pomogli. Dosad smo uspjeli prikupiti oko 60.000 kuna. Prema prvim projekcijama koje su nam dali, prva tri mjeseca terapije trebala su stajati oko 65.000 kuna. Budući da su malo pojačali terapije te je stavili odmah na Lokomat i na još dva uređaja, čini se da će račun za ta tri mjeseca ipak biti nešto viši - kaže nam Denis.

Nakon prvih dvanaest tjedana, Noru će pregledati liječnici Poliklinike kako bi procijenili njezin napredak te odlučili o daljnjim terapijama.

- Ako se pokaže da joj terapije pomažu, naravno da planiramo nastaviti s njima i dalje. Nadamo se da će joj terapijama dovoljno ojačati trup i da će steći stabilnost kako bi napokon sama prosjedila i napravila prve korake - optimističan je Denis. Nora je na terapije krenula već u ponedjeljak. U poliklinici vježba četiri puta u tjednu po četiri sata na dan.

- Zasad smo jako zadovoljni. Iako su terapije prilično naporne, Nora sve podnosi kao prava mala lavica i ništa se ne žali. Daje sve od sebe i nadamo se, vjerujemo, da će joj se sav trud isplatiti - priča Denis.

Donacije mogu skupljati do 14. kolovoza 2018.

Broj računa na koji možete uplatiti donaciju za malu Noru je: HR9723600003511959769

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković