Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivana: 'S 20 godina spala sam na 33 kg, kosa mi je otpadala'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 2

U novoj epizodi YouTube serijala 24sata 'Bez stigme' pogledajte Ivanu Škrlec koja se pet godina borila s anoreksijom. U najgoroj fazi bolesti, imala je svega 33 kilograma. Zbog toga je počela gubiti kosu...

Čim izađem na ulicu, osjetim poglede na sebi, rekla je Ivana Škrlec (25) iz Vrbovca. Zadnjih pet godina Ivana je vodila, kako kaže,  konstantu borbu sama sa sobom. Shvatila je da ima problema kada je otišla u KBC Zagreb gdje su joj liječnici dijagnosticirali anoreksiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najbolja prijateljica postala joj je vaga. Priznala je kako se godinama vagala dva puta na dan i to bi činila baš svaki dan, bez iznimke. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

- 200 grama više ili manje u meni je izazvala panične napadaje. Kada sada pogledam unazad, to nisam bila prava ja - kaže Ivana.

Predrasude na koje je nailazila koštale su je i zaposlenja. Iako je već radila isti posao u kafiću, poslodavci joj nisu dali priliku - 'bojim se da nećeš moći držati tacnu', bile su riječi koje su joj uputili.

BEZ STIGME Lucia (40): '20 godina se borim s bijelim flekama po tijelu...'

No, hrabra Ivana ne posustaje. Bitno je zavoljeti sebe i shvatiti svoju vrijednost, zaključila je Ivana i poručila drugima da rade isto. 

Komentari (11)
  • Puno srece, dugotrajan je put do lijecenja bilocega s psihom, pa i ovoga- samo hrabro!

    8. 8. 2019,   20:53
  • Ivana vidim na tebi da si jedna vrhunska i prekrasna osoba. Nemam nimalo sumnje da te od sada čekaju samo bolje stvari.

    8. 8. 2019,   22:47
  • Ivana prekrasna si osoba i psihički i fizički to ti govorim ko žena ženi. Stvarno si lijepa. Samo hrabro naprijed i ne predaji se! Naći ćeš nekog dobrog i zgodnog mladića jer ti to stvarno zaslužuješ.

    9. 8. 2019,   01:06