Obavijesti

Video

Komentari 24

Japanci na pragu izumiranja? Ugrožavaju ih lutke za seks!

Japanci na pragu izumiranja? Ugrožavaju ih lutke za seks!

U Japanu se rađa sve manje djece. Tako je prošle godine stopa novorođenih pala ispod milijun beba. Stručnjaci smatraju da lutke za seks sve više pridonose ovoj problematici

VIDEO

Ovaj problem je u fokusu dokumentarnog filma 'Substitutes', u kojem stručnjaci upozoravaju na lutke za seks koje na svoj način sve više doprinose nacionalnom raspoloženju usamljenosti i odvojenosti od ljudi. Tvrde kako su ljudi, zahvaljujući ovim lutkama, sve manje zainteresirani za međuljudske odnose, a Japanci se sve više svrstavaju u 'ugroženu vrstu'.

Pokretanje videa...

01:11

Grana industrije koja se bavi proizvodnjom ovih lutaka je veoma razvijena. Godišnje ih se u ovoj zemlji proda više od dvije tisuće. Privlačne su muškarcima jer su veoma realistične. Imaju podesive prste, pokretnu glavu, genitalije.

- Odličan je osjećaj. Izgleda kao lutka, ali imaš osjećaj kao da je živa. Kad vodiš ljubav sa svojom ženom možeš imati nekih poteškoća. No, sa lutkom nemaš nikakvih problema - rekao je Noburu Tanaka, prodavač ovih lutki, koji je i sam vlasnik jedne od njih koja stoji oko 24 tisuće kuna.

Pokretanje videa...

00:47

Stručnjaci tvrde kako su vidjeli dokaze da je rast nataliteta usporen u onim područjima u kojima je zabilježen rast prodaje ovih lutki.

Kanako Amano, stručnjak za demografiju Istraživačkog instituta iz Tokija, tvrdi da lutke za seks predstavljaju egzistencijalnu prijetnju budućnosti Japana. A tome u prilog govore i podaci da broj stanovnika opasno opada već treći put u posljednjih 30 godina.

- Japan je na prekretnici, prijeti mu opasnost od izumiranja - upozorava Amano.

Izgleda kako je usamljenost među odraslom populacijom glavni razlog porasta prodaje ovih lutki u Japanu. Moru je vlasnik nekoliko njih. Nabavio ih je nakon smrti svoje supruge.

- Otkad su se ove djevojke pojavile u mojem životu, ne osjećam se više usamljeno - rekao je Moru koji se redovito druži sa svojim prijateljem Kerorom, vlasnikom više od 20 lutaka.

Zajedno svoje ljubimice izvode u šetnju parkom, pričaju o njima i ponašaju se kao da su žive.

A da ove lutke ne koriste samo muškarci, pokazuje i primjer djevojke Hitsuji koja radi kao model i veoma je popularna među tinejdžericama u Japanu, a vlasnica je lutke Masiro koju obožava. Tvrdi kako nema nikakvu želju živjeti s muškarcem.

- Masiro nije moja prijateljica, član obitelji ni ljubavnica. Ona je biće koje prihvaća moju ljubav. Nikad se tako nisam zbližila ni s jednim muškarcem - rekla je Hitsuji.

Demografski stručnjak Amano vjeruje kako statistički podaci nude pogled u ovaj veliki problem s kojim se suočava Japan - broj nevjenčanih muškaraca i žena sve više raste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković