Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Japanci na pragu izumiranja? Ugrožavaju ih lutke za seks!

U Japanu se rađa sve manje djece. Tako je prošle godine stopa novorođenih pala ispod milijun beba. Stručnjaci smatraju da lutke za seks sve više pridonose ovoj problematici

Ovaj problem je u fokusu dokumentarnog filma 'Substitutes', u kojem stručnjaci upozoravaju na lutke za seks koje na svoj način sve više doprinose nacionalnom raspoloženju usamljenosti i odvojenosti od ljudi. Tvrde kako su ljudi, zahvaljujući ovim lutkama, sve manje zainteresirani za međuljudske odnose, a Japanci se sve više svrstavaju u 'ugroženu vrstu'.

Grana industrije koja se bavi proizvodnjom ovih lutaka je veoma razvijena. Godišnje ih se u ovoj zemlji proda više od dvije tisuće. Privlačne su muškarcima jer su veoma realistične. Imaju podesive prste, pokretnu glavu, genitalije.

- Odličan je osjećaj. Izgleda kao lutka, ali imaš osjećaj kao da je živa. Kad vodiš ljubav sa svojom ženom možeš imati nekih poteškoća. No, sa lutkom nemaš nikakvih problema - rekao je Noburu Tanaka, prodavač ovih lutki, koji je i sam vlasnik jedne od njih koja stoji oko 24 tisuće kuna.

Stručnjaci tvrde kako su vidjeli dokaze da je rast nataliteta usporen u onim područjima u kojima je zabilježen rast prodaje ovih lutki.

Kanako Amano, stručnjak za demografiju Istraživačkog instituta iz Tokija, tvrdi da lutke za seks predstavljaju egzistencijalnu prijetnju budućnosti Japana. A tome u prilog govore i podaci da broj stanovnika opasno opada već treći put u posljednjih 30 godina.

- Japan je na prekretnici, prijeti mu opasnost od izumiranja - upozorava Amano.

Izgleda kako je usamljenost među odraslom populacijom glavni razlog porasta prodaje ovih lutki u Japanu. Moru je vlasnik nekoliko njih. Nabavio ih je nakon smrti svoje supruge.

- Otkad su se ove djevojke pojavile u mojem životu, ne osjećam se više usamljeno - rekao je Moru koji se redovito druži sa svojim prijateljem Kerorom, vlasnikom više od 20 lutaka.

Zajedno svoje ljubimice izvode u šetnju parkom, pričaju o njima i ponašaju se kao da su žive.

A da ove lutke ne koriste samo muškarci, pokazuje i primjer djevojke Hitsuji koja radi kao model i veoma je popularna među tinejdžericama u Japanu, a vlasnica je lutke Masiro koju obožava. Tvrdi kako nema nikakvu želju živjeti s muškarcem.

- Masiro nije moja prijateljica, član obitelji ni ljubavnica. Ona je biće koje prihvaća moju ljubav. Nikad se tako nisam zbližila ni s jednim muškarcem - rekla je Hitsuji.

Demografski stručnjak Amano vjeruje kako statistički podaci nude pogled u ovaj veliki problem s kojim se suočava Japan - broj nevjenčanih muškaraca i žena sve više raste.

Komentari (24)
  • Ne brinem ja za japance ni najmanje!Oni su toliko pametni,tako da će uskoro naći rešenje da te lutke zatrudne i da radjaju decu...e onda su ga japanke tek nagrabusile😂😂...

    25. 7. 2018,   22:50
  • Auuu sta je ovo

    25. 7. 2018,   22:57
  • vecu glupost nisam cuo,ima ih 100× vise od Hrvata prije cemo mi izumrijet

    25. 7. 2018,   23:13