Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jenita (20): "Sretna sam što sam ipak rodila svoje dijete..."

None Foto: 24sata Video 13

Jenita je majka sina koji će uskoro navršiti dvije godine. 'Bila sam prava buntovna tinejdžerica. Moje prijateljice i ja, glavne face vikendima u klubovima', kaže

Tako je to bar bilo prije samo par godina. Zaljubila se vrlo mlada, međutim to je nije sprečavalo da s društvom posjećuje najbolje zabave, putuje i uživa u tinejdžerskim danima. A onda se jednog jutra probudila s grčem u želucu. Shvatila je da joj kasni mjesečnica i da to nikako ne može biti pozitivno.

POGLEDAJTE VIDEO: Jenita je odlučila preuzeti brigu za svoje dijete

 

Međutim pozitivan je bio test na trudnoću.

 

- Čestitam djevojko, trudni ste - bile su doktorove riječi, a ona je bez razmišljanja odlučila abortirati.

 

Ipak, vrijeme je odmicalo, pa je za abortus postalo prekasno . Za trudnoću tad nije rekla niti roditeljima, a rastući je trbuh skrivala pod širokim majicama , dok se konačno više nije mogao sakriti. Jenitina majka mislila je da joj je kćer bolesna, no napokon joj je sinulo kako bi Jenita mogla biti trudna. Svi ukućani brzo su se pripremili na prinovu u obitelji.

 

Iako je imala podršku obitelji, Jenita kaže kako su joj razdoblje skrivanja trudnoće i svakodnevno ruganje od strane njenih školskih kolega u školi nešto najgore što je prošla u svom mladom životu.

 

Maleni Louis na svijet je došao u veljači 2014. godine i u trenutku donio najveću moguću radost u živote ukućana. Porođaj je bio težak, a proces navikavanja na dijete i njegove potrebe iscrpan.

 

No, mladoj su se obitelji stvari na kraju ipak poklopile. Jenita je u roku završila srednju školu , a kako Louis ide u jaslice, nada se da će uskoro početi i raditi. S ocem djeteta planira i iznajmiti stan, te početi potpuno samostalan život sa svojim dečkom i sinom.

 

- Istina, život mi se preko noći promijenio. Sada više nisam sebi na prvom mjestu, sada je tu Louis - poručuje Jenita.

 

Tulumarenje vikendima otišlo je u prošlost kao i mnoge druge stvari koje njene vršnjakinje mogu, a ona ne. No, svako životno razdoblje nosi svoje lijepe i teške dane. Jenita smatra da treba uživati u svakom lijepom trenutku koji život pruža.

 

Isto tako, nada se da će njena priča biti nadahnuće svim budućim i sadašnjim mladim mamama koje se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji poput njene, ali želi poručiti i svim mladim parovima da se čuvaju i prvenstveno savjetuju sa svojim roditeljima. To će im sigurno olakšati cjelokupnu situaciju.

Komentari (228)
  • Oprostite, ali da li bi je trebala pohvaliti i vikati "go girl"? Ne, definitivno ne. Umjesto da se objavljuju članci o učenicima koji osvajaju brojne međunarodne nagrade i priznanja, učenike koji dominiraju na određenim područima, učenike koji volontiraju za dobrobit društva izdvajajući svoje osobno vrijeme za to, učenike koji su nadvladali i savladali svoje zdravstvene teškoće ili one koji se hrabro nose s predrasudama i dugotrajnim liječenjem. Zašto nitko ne govori o učenicima medicinskih škola koje redovito provode besplatna testiranja na raznim trgovima šireći riječ o zdravlju i brizi o istom. Zašto ne pišete o volonterskim grupama unutar škola i učenicima koji razredno skupljaju da bi pomogli drugim vršnjacima kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Razlog je jednostavan, normalna djeca pristojnog ponašanja nikoga ne zanimaju. Pa uostalom kada bi učitelji potrošili onoliko vremena koliko troše na zločeste učenike gdje bi bio kraj znanju?

    18. 1. 2016,   19:20
  • 13 klinka 14 sminka 15 dama 16 mama

    18. 1. 2016,   19:34
  • 22 mi je godine...dok svi piju puse drogiraju se ja luđak sjedim za kompom i igram League of Legends sa svojom curom ....koi san ja luzer e

    18. 1. 2016,   19:07