Obavijesti

Video

Komentari 0

John ima Downov sindrom, a s tatom vodi jako uspješan biznis

John ima Downov sindrom, a s tatom vodi jako uspješan biznis
10

Amerikanac Mark Cronin sa sinom Johnom (22) koji ima sindrom Down, pokrenuo je tvrtku za prodaju čarapa. Sami proizvode čarape s oko 1500 različitih uzoraka. Kažu da vole raditi skupa jer se super zabavljaju

VIDEO

Cijeli život nosim neobične, šarene i pomalo lude čarape. To mi je jako zabavno, šareno i dozvoljava mi da budem prirodan i svoj, priča John Cronin (22) iz New Yorka, Amerikanac koji ima Downov sindrom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Ipak, kako sam kaže, to ga stanje nikada nije sputavalo u životu. Ostvario je svoj veliki san kada je 2016. s tatom Markom pokrenuo biznis - online trgovinu za prodaju čarapa 'Johnove lude čarape'. Poduzetni tata i sin samo u prvoj godini od prodaje su zaradili 1,5 milijuna američkih dolara, a kupci u njihovoj online trgovini mogu birati između čak 1500 različitih uzoraka čarapa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najprodavanije su one čijom se ilustracijom podiže svjesnost o sindromu Down. Tvrtka nudi dostavu istog dana nakon kupnje, kao i izradu personaliziranih modela čarapa, s dizajnom po želji kupca.

Također, u Markovoj i Johnovoj tvrtki, od 15 stalnih zaposlenika, njih deset, baš kao i John, imaju neku zdravstvenu poteškoću. 

- Željeli smo pokazati što će se dogoditi ako nekome date priliku. Ovi ljudi su odlični radnici. Uzbuđeni su što su ovdje i žele biti ovdje. Volimo što rade za nas, ne zato što su dobri ljudi, već zato što to pomaže našem poslovanju, a i oni istovremeno uživaju - kaže Johnov tata Mark. 

Pet posto sredstava od ukupne zarade doniraju za Paraolimpijske igre jer je i John paraolimpijac. 

Ovaj duo u posljednje je tri godine stekao veliku popularnost. Zahvaljujući zajedničkim šaljivim videima koje objavljuju na društvenim mrežama, John i Mark u kratko su vrijeme osvojili simpatije i srca publike.

- Smatram da je posao roditelja pomagati svojoj djeci, osamostaliti ih i vidjeti što sve mogu postići. Ovo je bio Johnov san i odmah sam znao da će to biti nešto uistinu vrijedno - zaključuje Mark. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković