Obavijesti

Video

Komentari 0

Klinci dirnuli vatrogasce: 'Ovo smo napravili samo zbog vas'

Klinci dirnuli vatrogasce: 'Ovo smo napravili samo zbog vas'
7

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa'. U drugoj epizodi sedmero klinaca iz dječjeg vrtića Pikulica su vatrogasce iz Savske iznenadili crtežima i patuljcima

VIDEO

Igla i konac, bojice i papir. U vrtiću Pikulica u Blatu, od ranog jutra vrijedne male ručice prionule su na posao. Miriam, Lea, Vinko, Jakov, Svebor i dva Noela sjeli su za stol i odmah počeli šivati i crtati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Imali su veliki plan, napraviti najljepše božićne darove ikad. Išli su u goste, i to ne bilo kome. Pokucali su na vrata - vatrogascima.

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa', kako bi ove božićne blagdane učinila još čarobnijim, radosnijim i ljepšim. Tajni Djed Mraz na jedan su dan bili klinci iz vrtića Pikulica, vatrogasci iz JVP-a Zagreb, plesni studio, Dom za starije osobe Sveta Ana te obitelj s petero djece i Kraš.

Limači iz vrtića Pikulica imaju tek pet i šest godina, ali s iglom su vrlo vješti. Za vatrogasce su napravili patuljke, a nacrtali su i crvene kamione s kojima vatrogasci idu gasiti požar.

- Znamo sve, broj od vatrogasaca je 193 - povikali su svi u glas.



Baš prije toga su iz kape Djeda Mraza izvlačili koga će iznenaditi kao 'Secret Santa', a kad su na papiriću pročitali 'vatrogasci', počeli su skakati od radosti.

- Vatrogasci spašavaju ljude, pse, mačke i cijeli planet - rekli su klinci, a Miriam je odmah objasnila i razliku između njih i policajac.
- Policajci imaju aute, a vatrogasci kamione.

I zaista, sedmorka iz vrtića zaista sve znaa o 'herojima u crvenom'.

- Imaju kacige, odjela, rukavice, sjekire i naočale. Odijelo ih čuva od vatre, a naočale od stakla kada sa sjekirom razbiju prozore - sve su objasnili klinci.

Kad su završili s crtanjem i šivanjem, pažljivo su sve spremile kod svoje tete u košaricu i krenuli kod vatrogasaca.
A vatrogasci nisu znali što im se sprema, vjerovali su da će se tek malo podružiti s klincima, pokazati im što rade i to je to... Malena sedmorka ih je ipak i iznenadila i raznježila. 

- Pa što ste nam to donijeli? - pitao ih je vatrogasac Josip.
- Crteže i patuljke, to smo napravili za vas - odgovorili su klinci.

I strpljivo su čekali klinci da se rastvore svi njihovi crteži, bili su ponosni na to što su iznenadili vatrogasce.

- Hvala vam puno, no prije nego što odete, moramo se svi zajedno fotografirati - rekao je Josip, koji je s kolegama za kraj dobio još jedno iznenađenje.

- Vatrogasci, vi ste naši heroji - rekli su im klinci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno