Obavijesti

Video

Komentari 8

Laura (19): 'Govorili su mi da neću uspjeti, ali pogriješili su'

Laura (19): 'Govorili su mi da neću uspjeti, ali pogriješili su'
5

Laura Bičanić (19) je djevojka s cerebralnom paralizom. Unatoč invaliditetu, danas živi sama u studentskom domu, studira i izlazi. Sretna je te kaže da svoj život ne bi mijenjala nizašto

VIDEO

Kad sam Lauru Bičanić (19), djevojku s cerebralnom paralizom, pratila na taksi, suočila sam se s neuobičajenom situacijom.

- Nisam vam ja fizioterapeut. Kako si mislila da ju posjednem u auto - bezobrazno mi je dobacio taksist.

- Ona može sama - rekla sam mu, a tihim glasom  Laura mi je rekla: "Antonija, to je ono o čemu smo pričale. Zanemari". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Okrenula se prema vozaču i rekla mu kako se ne brine jer je ona putnik kao i svaki drugi. Na kraju ju je odvezao gdje mu je rekla. 

S ovakvim situacijama Laura se zbog svog stanja često susreće. Život s cerebralnom paralizom nije lak, pogotovo kad su vam kolica glavni životni suputnik. 

laura

- Kad sam bila manja, pitala sam se čemu sad to. I ja bih nekad malo predah od tog života, a posebno sam to mislila dok sam bila u osnovnoj školi. Pitala sam se zašto ne mogu s njima, uvijek sam bila isključena iz nekih aktivnosti. Jedino što sam mogla je dokazati se kao odličan učenik i kao čovjek. Ljudi koji su to trebali prepoznati, prepoznali su - rekla je.

Ona i njezina sestra blizanka Ines bile su nedonoščad. Problemi pri porodu i krvarenje na mozgu ostavili su trajne posljedice na njihovo zdravlje. 

- Dosada sam bila srednjoškolka, ali dotada se svaki dan znalo kada dolazi fizioterapeut, koliko se vježba, koliko vremena imamo za pauzu, dokad sam u školi, tko i kada dolazi po mene u školu i tako svaki dan - rekla je. Roditelji su, kaže, uvijek bili tu. 

- Pobrinuti se za sve u kući i još posao pored toga i još plus što mi same ne možemo. Dati nam jesti, a nekad čak pomoći nam da se obučemo. Tu nema stajanja - rekla je.

Upisala je Filozofski fakultet u Zagrebu, a preselila se u Studentski dom Stjepan Radić. Živi sama, a kaže da joj nova okolina odlično odgovara.

- Studenti su super. Uvijek pitaju treba li mi pomoć. To mi daje nadu u čovječanstvo - rekla je Laura. Unatoč svemu, kaže da je sretna te da svoj život ne bi mijenjala nizašto. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković