Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legenda o vojničini: Zarobio je srpski kamion da spasi suborca

Foto:

Bilo je krvi posvuda, a Davor mu je pokušavao pomoći na sve načine, čistio mu je otvorenu ranu od lišća i prljavštine. Potom ga je izvukao do ceste kako bi našao neki auto...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vrgorački kraj još je u velikoj tuzi nakon što je prošlog tjedna iznenada preminuo Davor Jović, njihov sugrađanin i jedan od istinskih heroja Domovinskog rata. Jovićev pogreb bio je jedan od onih kakve ovaj kraj ne pamti. Više od dvije i pol tisuće ljudi, čitav vojni vrh, obitelj, suborci, prijatelji...

A među svim suborcima pričom se posebno ističe jedan od njih. Jedan, kojeg su svi već otpisali. To je Marijo Baković iz Mostara, koji se 1992. godine našao u Buni u borbi rame uz rame s Davorom Jovićem.

S obzirom na to da Baković zbog ranjavanja malo teže govori, njegovu priču ispričao nam je Mili Radalj, jedan od suboraca Davora Jovića:

- Bilo je to u borbama u Buni na Neretvi 1992. godine. Bakovića nismo poznavali jer je bio u HOS-u, ali borili smo se zajedno. U jednom trenutku granata mu je raznijela glavu. Bilo je krvi posvuda, a Davor mu je pokušavao pomoći na sve načine, čistio mu je otvorenu ranu od lišća i prljavštine. Potom ga je izvukao do ceste kako bi našao neki auto za transport do bolnice. Stao je neki furgon ili tamić i vozač je pitao Davora da li je slobodan prolaz do nekog sela.

Mislili smo ranjenog Bakovića ukrcati u to vozilo, ali bili su to četnici! Davor je vidio da vozač uzima pušku i tu su se “pokašumali”, nakon čega su ih naši momci zarobili, na auto stavili zastavu i odveli Bakovića u bolnicu u Čapljinu.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Odvoze im mulj u polja: 'A kako da ne budemo zabrinuti?'

- Praljak odvjetnici ostavio pismo: 'Ne znam što u njemu piše'

Komentari (51)
  • Laka ti zemlja Hrvatska legendo!

    2. 12. 2017,   18:38
  • Pocivao u miru junacino!!

    2. 12. 2017,   18:43
  • Odlaze heroji. Odlaze gaseći se tiho, izranjeni, nepoštovani, zaboravljeni. Dali su sve za svoj narod. Mi za njih vrlo malo. Ili ni toliko. Počivajte u miru Božjemu, Davore.

    2. 12. 2017,   20:28