Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka Nina Kuluz za svojim je sinom odmah krenula u Italiju

Komentari (267)
 • Da je bila pametna ovo se nebi ni dogodilo. Ona je ta koja je oduzela djete I skrivala ga. Nije djete krivo za ovo sto se sad dogadja. A ovi koji jos podrzavaju majku, pitam vas... Kako bi reagirali da je otac ovako protupravno oteo djete I nestao kao sto je ona napravila.

  19. 6. 2018,   18:25
  • A ponavljam stalno ima kronologija u jutarnjem. Neka pročitaju pa nek onda sude.

   19. 6. 2018,   18:30
  • Bio bi prosvjed za javno linčovanje

   19. 6. 2018,   18:38
  • Severina... d i s i s a d

   19. 6. 2018,   18:57
  • Zeleni jel on smio vidjeti dijete????

   19. 6. 2018,   19:02
  • U Beogradu

   19. 6. 2018,   19:02
  • 30 iljada dice u RH svaku noć ide gladno u krevet. Većinu za to boli ona stvar. Ovo je predstava koja je trenutno IN. I sad se svi guraju nešto reći. Jer to je moderno. Nekima je ža ća nisu bili tamo pa da udare selfie dok kao plaču.

   19. 6. 2018,   19:10
  • Svaka čast drmator i decki +++ ugodna večer svima

   19. 6. 2018,   19:48
  • Ajde face uzmite sa tim policajcicima djecu DIVLJOJ SVINJI. Pobila bi vas sve.

   19. 6. 2018,   20:31
  • Drmator kontra pitanje za tebe..Uzmimo zena si i udas se i suprug stranac te redovito "casti",ponizava,vrijedja kao zenu,psihicki zlostavlja,gleda te kao nize bice,uskracuje te za neke stvari,vrsi torturu nad tobom..Kako bi to primio,kako bi gledao na tog covjeka,kako bi se osjecao u toj kuci?

   19. 6. 2018,   20:39
  • Samo sto nju niko nije maltretirao..sve su njene izmisljotine..na zapadu se za to ide u zatvor...oduzima se stan itd...nije to hrvatska u njemackoj joj je partner lupio samar..na sudu su sada..izbacen je u startu iz stana na 6 mj. I morace joj platit minimum 10 tisuca e... ova zena je toliko lagala,bolesna je .malom ce biti samo bolje. Pozdrav i ovim dokonim babama sa pujanka...samo severina je falila.

   19. 6. 2018,   20:44
  • U njemackoj mojoj komsinici..ne ovoj normalno..

   19. 6. 2018,   20:47
  • Cuj malom ce biti bolje..Haha..Da bit ce mu bolje sa strancem,s covjekom kojeg gotovo da i ne poznaje,tipom koji jedva natuca hrvatski,bit ce mu bolje u tudjini daleko od majke,daleko od prijatelja i okoline na koju je navikao..I fino ga tata naguravao u auto danas protiv njegove volje..Da,bit ce mu stvarno super :)

   19. 6. 2018,   20:54
  • sranputica@ smio je vidjeti djete, al ga mati uvijek sakrila. I kad je HR sud rekao da dođe sa djetetom da otac vidi pod kontrolom socijalne skrbi nije ga dovela.

   19. 6. 2018,   20:55
  • @mzp istina je malo tj puno drugacija..Imao je pravo vidjeti dijete,imao je prilika i prilika,nitko mu nije branio,al ga to jednostavno nije zanimalo,nije mario za dijete,zaobilazio ga je jednako kao i prigodom one prve akcije kad mu nije prosla "otmica"..

   19. 6. 2018,   21:00
  • Drmator!! Imaš li pouzdane informacije zbog čega je to učinila, šta je. Ako imaš podjeli s nama. Lako je optuživati, a neznati svu kronologiju slučaja, osim onoga šta pročitamo svi u novinama... I on da je otac i voli svoje dite naša bi načina da se nađe s njim, pa makar u prisustvu policije.

   19. 6. 2018,   21:16
  • @potpec sud i naš i talijanski su donijeli pravomoćnu presudu na osnovu činjenica.Odluku suda treba poštovat.Ona nije poštivala prvotnu odluku suda gdje su dobili zajedničku skrb nad djetetom,stim da je dijete stanovalo kod oca zbog mnogo boljih uvjeta života,a majka je imala pravo biti s djetetom kad god poželi. No ona je odlučila krenut svojim putem i sad ce snosit posljedice zbog toga. Al slazem se sto se tiče medija,nije u redu osuđivati bilo koju stranu na osnovu medijskih natpisa. Tko je kriv a tko prav isključivo odlučuje sud,i tu sve završava.

   19. 6. 2018,   21:51
  • Mthesecond@ Da je Taljan htio mogao je organizirati (pre)otmicu, love ima. Pročitaj kronologiju cjelog slučaja. Pitanje za tebe: Gdje vrla majka radi?

   19. 6. 2018,   21:51
  • POTPEC@ imaš kronologiju na jutarnjem. Pročitaj.

   19. 6. 2018,   21:53
  • tocilo: Prva i osnovna činjenica da mu je otac bogat i poznati menađer u italiji. Nešto slično kao naš Horvatinčić. Sud je dodijelio skrbništvo i ocu i majci s tim da djete bude kod oca. Niko od nas ne zna da li je ona po očevoj odluci mogla viditi svoje dite. Sudskoj DA. PRVI ?????? Otela je dite, i po meni nije tribala, ali opet kažem niko od nas nezna pravi razlog. Da je otac pravi i voli svoje dite moga ga je posjećivati i družiti se s njim (makar u prisustvu policije). Očito ga ne voli toliko, ali ga želi oteti pravnim putem majci. Puno bolje i više bi postiga da ga je posjećiva (uz prisustvo majke ili policije) i privuka ga mirnim putem na svoju stranu. Vjerovatno bi mali tokom vrimena izrazio želju da ode kod oca. Ovako samo ga je još više udaljio od sebe.

   19. 6. 2018,   22:14
  • Lol,pa sto ako je poznati menedžer?Zašto automatski mora biti negativac? Ne razumjem,da li je on ubio troje ljudi,ima sinkopu pa ga uspoređuješ sa Horvatinčićem? Jel ti smatraš da je u svakoj državi pravosuđe loše i nepošteno kao u Hrvatskoj? Ako joj je zakidao viđanje sa djetetom ,a nije što je i sama priznala,što se nije obratila socijalnoj službi?Ako već ne vjeruje talijanskim službamaŠto se nije obratila sudu za ljudska prava u Strasburu? Što je mislila da će postići bijegom u "demokratsku"BiH?Jesi li se zapitao što je bio posao te žene i da li je uopće bila zaposlena? Slučaj treba gledati kronološki od početka a ne od kraja. Najlakše je sad podlijeći emocijama,kad vidiš ovakve strašne scene,a što je predhodilo tomu uopće nije bitno,jer u nas se uvjek raspravlja o posljedicama a ne uzroku. I

   19. 6. 2018,   23:19
  • tocilo: Ne podliježem emocijama, nego razmišljam trezveni i normalno. U pitanju je dite, a ne neka stvar. Svi mi pričamo šta je ona napravila i njegov današnji postupak. Niko se nije zapita kako je tom ditetu. Šta on u svojoj glavi promišlja. Kako se osjeća. Da li se sve moglo na današnji dan drukčije odigrati, a da to dite ništa ne osjeti i da bude radosno i veselo sa obe obitelji.

   19. 6. 2018,   23:25
  • Pa dijete je to sve imalo.Po meni najbolje što sud moze napraviti kad se roditelji rastaju, i je ovakva presuda di u principu dite ne gubi ni jednog roditelja.Dite živi kod roditelja boljeg imovinskog stanja,a drugi roditelj ima pravo biti sa djetetom kad god želi i koliko želi.Što joj je ovo tribalo? Sto se nije borila legalnim putem ako je mislila da je dijete trebalo pripasti samo njoj?Što je mislila da će postići bijegom u Bosnu? Da je imala iti malo mozga znala bi da ce ovo završiti upravo kako je završilo,i sad će izgubit pravo da uopće viđa malog,i najvjerojatnije će završit u zatvoru...

   19. 6. 2018,   23:40
  • tocilo: Ni ti ni ja ne znamo šta se događalo u Italiji prije nego se odlučila na bijeg. Ona će reč jedno on opovrgnut. Dijete je bilo malo da išta reče. Kažeš da je dijete imalo sve. Možda, a možda nije imalo ono najvažnije ljubav oca i majke. Mi to neznamo jer je bilo malo. Danas je stanje drukčije. To dite sve razumi, možda i više od odraslih. Možemo samo nagađat ili čitati šta piše po novinama. A sada optužujemo i oca i mater.

   19. 6. 2018,   23:59
  • Stanje sad drugačije i dijete sve razumi? Ej...pa djetetu je 9g. Kakvo misljenje o ocu može imat dijete koje je majka otela prije nekoliko godina i punila mu glavu kako je ona tila?

   20. 6. 2018,   07:54
  • A kakvo tek nakon onog povlačenja i navlačenja za utirat ga u auto. A tek nakon saznanja da nije odvedeno u svoju kuću i kod rodbine, nego je zatočeno ko zna di. I ono najvažnije naše novine ne prenose, ali talijanske puno pišu o čitavom postupku, a naročito o postupku oca.

   21. 6. 2018,   13:14
  • @POTPEC ,otvori petu stranicu u jučešnjoj slobodnoj,pa ćeš vidjet što kažu dječija pravobraniteljica i psiholozi koji su razgovarali sa djetetom,ako već ne viruješ sudu... Ukoliko te i njihova stručna mišljenja ne razuvjere,onda stvarno ne znam,možda jedino bog-isus da sađe snebesa...

   21. 6. 2018,   13:41
  • Jesi li siguran da su to rekli u interesu diteta, ili pravdajući svoj dosadašnji nerad. Laik sam, ali mnogo stvari ti mogu strućno objasniti. Možeš to shvatiti kako očeš, ali promisli kako čovik iz naroda razmišlja, a kako pojedine stručne osobe.

   21. 6. 2018,   14:36
  • Ma Lol Potpec,fakat mi se ne da vise mlatit praznu slamu,jer ti tvrdoglavo stojiš na stajalistu da je to neka velika urota,u kojoj je otac podmitio talijanski sud,nas sud,policiju,pravobraniteljicu,psihologe,socijalne službe i ko zna šta,ako ih nije potplatio onda su nestručni ne rade svoj posao itd. Jbt,tom talijanu ni šef mafije nije ravan koliko je moćan. Uglavnom da zaključimo i onda vise neću raspravljat. Žena je svojim postupkom,odvođenjem djeteta u Bosnu,ostala bez zajedničkog skrbništva.Najvjerojatnije će i u zatvor.Ako ikad više bude smjela uopće viđat dijete to će biti u pratnji policije. Ova ekipa s Pujanki koji su tobože prosvjedovali,za 5 dana će zaboravit i ženu i djete i iće na bačvice toćat noge. Eto to je ta žena svojim "pametnim" potezom naprvila.

   21. 6. 2018,   16:11
  • tocilo: Optužit nju ili njega na osnovu novinskih članaka nije baš pametno. Ono šta sam naveo svaka država bez obzira ko je i kako optužen i traže ga pokušava svog građanina zaštititi, a naročito svog bogatog i poznatog građanina. Kad kažem država onda mislim na sve njene institucije. Ona je napravila šta je napravila i to ne može niko opravdat, ali ona je stvorila i odgojila normalno dite. Ni to se ne smije zanemariti. Kažeš otmica diteta. Ali zar ono isto tako nije bila otmica diteta, ali uz institucije države. 8.godina se ne može smatrati ditetom, doduše ni odraslom osobom. Ali to dite vidi i razmišlja svojom glavom. šta se tiće prosvjednika i ovaj, kao i mnogi drugi će se zaboraviti.

   21. 6. 2018,   18:38
  • Mali sretan na plaži a mi pametujemo.....

   25. 6. 2018,   09:56
  • Swiky123: A da malo bolje pogledaš sliku sa plaže, i igru sjena. Možda vidiš da se radi o dvi slike slikane u dva različita termina, ali ne velika.

   26. 6. 2018,   12:45
 • A vidite, ovaj jedan prosvjednik sad na dnevniku viče u kameru kako je to otmica, aludirajući na način kako se malog odvelo u Italiju! Da, pod ovakvim okolnostima to izgleda stvarno ružno i nepotrebno, al ne zaboravite jedno, majka je na talijanskom sudu OSUĐENA za otmicu djeteta! Koja ironija, a!? To se ne komentira, sad je samo bitna ova slika od danas!

  19. 6. 2018,   19:23
 • Mucan?! Majka je OTELA DIJETE OCU i pobjegla u bosnu pa poslje u hrvatsku !!! Napokon pravda u Hrvatskoj ! A svi prosvjednici poklopite se po usima, sram vas bilo !

  19. 6. 2018,   18:23
  • Moja sestricna je jedan dan ostavila muza i otisla s djetetom u drugu drzavu. On je dijete smio vidjeti pa se nisu povlacili po sudovima. Ono sto ne znam je da li je talijan smio vidjeti dijete?

   19. 6. 2018,   18:25
  • Talijan je trazio zajednicko skrbnostvo. Dobio ga je,a ona je onda pobjegla s malim van. Maloga je prevukla preko granice ne zakonito. To se zove otmica. Onda je slijed logican. On ju je tuzio i dobio na sudu. Namjesto zajednickog skrbnistva sada je on skrbnik a ona je malome i sebi priustila pakao. Kakve su inace zene,vjerujem da je maloga trovala rijecima protiv oca. Uz to mali ga nine.vidio koliko dugo? Naravno da mu je taj nepoznat i da osjeca strah te nebi isao nigdje. Jer jedino sto pozna je majka.

   19. 6. 2018,   18:35
  • Kako mislis otmica? Da je otisla u susjedni grad isto je otmica! Da je otisla u trgovinu isto je otmica! Mene zanima da li je on smio vidjeti malog kada su dosli u HR?

   19. 6. 2018,   18:58
  • Stranputica, vidim da nisi najbistriji clan drustva. Predlozio bi ti da procitas zakon o skrbnistvu, ali vjerujem da ne znas citati pa ti necu prirediti taj pakao.

   19. 6. 2018,   19:13
  • stranputica ,ajd ti lipo jos jednom procitaj sve ,mozda ti bude jasnije ,pise da je ona mogla vidjati dite svaki dan ,ali nee gospodja se napravila pametna pa utekla ,a sto je mislila da je nece naci kad tad

   19. 6. 2018,   19:14
  • Stranputica, nije stvar u tome je li on smio vidjeti dijete u Hr ili ne, nego je stvar u tome da je talijanski sud odredio da dijete prebiva KOD NJEGA, a majka je ta koja ga IMA PRAVO VIĐATI. No, majka je uzela stvari u svoje ruke, pokupila dijete, pa bi sad dijete trebalo biti KOD NJE, a da otac bude taj koji ga IMA PRAVO VIĐATI. Tko je ona i otkud njoj ovlasti da donese takvu odluku? Je li ona sud?

   19. 6. 2018,   20:34
  • Vidjati u hrv. A covik zivi u italiji..bas zgodno..zar ne..brizna mama..

   19. 6. 2018,   20:46
  • Da je on OTAC, a po svemu viđenom nije, naša bi način da dođe, vidi i druži se s ditetom. Ovako na viđenom pokaza je ko je i šta je. NIKO I NIŠTA.

   19. 6. 2018,   21:19
  • Alo papane, otac je dolazio vise puta u split da vidi malog, ali mama mu nije dala da ga vidi. Da je izbio mamu iz cipela i uzeo ga natrag jer zakonski i je njegov, bi onda ti bio sretan? ’rvatska posla.

   19. 6. 2018,   21:43
  • jope82: Alo papane, da je on to želio moga je uz pomoć policije. ALI NIJE jer ovako ima alibi da nije moga vidit sina.. Promisli da to tebi žena učini, bi li pokuša na isti način, ili da pridobiješ sina na miran način, i da to svrši bez trauma za dite. Papane na ovaj način samo je još više odvojio sina od sebe.

   19. 6. 2018,   21:48
  • Da bi sina pridobio na miran način - trebaš ga vidjeti.Ali mama ne da.

   19. 6. 2018,   22:14
  • kradljica: Da ga je želio mirnim načinom viditi i družiti se s njim moga je (makar u prisustvu policije). Nije to dite bilo zatvoreno u kući 24 sata.

   19. 6. 2018,   22:27
  • Nije li se skrivala u Bosni?

   19. 6. 2018,   22:28
  • kradljica: Dvi godine, a ostalo vrime je živila u Splitu. Informiraj se malo.

   19. 6. 2018,   22:45
  • E pa hebi ga, samo dvi godine.Pa ćemu sad panika zbog nekoliko trenutaka?U Splitu.

   19. 6. 2018,   22:49
  • kradljica: Jer se pokaza pravi karakter oca i našeg sudstva. Da je otac pravi i voli svog sina danas je moga puno postići mirnim putem i razgovorom... Nije mu bija problem u prisustvu policije, majke i njene sestre pokazati malo milosrđa prema svima, a najviše prema sinu. Moga je tražiti da misećno par dana viđa javno sina i druži se s njim, i ako triba potpisat da ga silom neće odvesti. Time bi puno više dobio u očima sina, a tokom vrimena vjerujem da bi mali poželio otići kod njega u Italiju. Ovako je samo od sina stvorio pritajenog neprijatelja.

   19. 6. 2018,   23:03
  • A da je mama prava, ne bi ga otela.Ali nije.I nije potpisala da neće silom odvesti dijete.A mogla je.

   19. 6. 2018,   23:05
  • kradljica: Opet po stoti put pišem. Niko od nas ne zna uzrok otmice ali svi mi znamo šta je učinila i optuživati je zbog toga..

   19. 6. 2018,   23:11
  • Otela ga jer joj se htjelo, pa ćemo joj sad oprostiti i od nje napraviti žrtvu.

   19. 6. 2018,   23:16
  • kradljica: Tako ti razmišljaš, ja ne.

   19. 6. 2018,   23:19
  • Pa ona je sudski dobila mogućnost da dijete viđa svaki dan, da se druži s njim, ali ga je otela.

   19. 6. 2018,   23:26
  • Potpec o pa ti si nadmašio i braću Grimm i H. C Andersena.... Naivan si ko sobarica....

   20. 6. 2018,   00:16
  • Istvan Serekesz: Eto ja naivan, a vi iskreni i pošteni do srži.

   20. 6. 2018,   01:01
  • Tako je, mi smo naivni a na nasoj strani dva suda dvije drzave, dokazi prikupljeni i interpol. A na tvojoj i tebi slicnima vase pretpostavke. Meni je zapravo jako tuzno sto niste sposobni shvatiti koliko smjesni ispadate, dajete vasoj masti preveliku slobodu. Vjerojatne i mislite da je zemlja ravna i da su cjepiva losa. Onako, pogadam samo ;)

   20. 6. 2018,   03:31
  • @jope82 - legendo ;)

   20. 6. 2018,   08:10
  • jope82: Hrvatski sud je presudio na temelju talijanskog koji poštuje i štiti svoje građane. Naš sud je postupio obratno - izdajom. Ne kažem da djete nije tribalo izručit, ali ne na ovaj način. I nažalost to danas nije dite od godinu dana da ne razumije.. To je skoro odlasla osoba. Zar taj naš PAMETNI IZDAJNIČKI SUD nije moga drukčije postupit, s obzirom na dob djeteta, pa ako triba postupak razvući još godinu dana, ili to u startu omogućiti. U dogovoru s ocem da ga mjesećno viđa u Hrvatskoj. Da se upoznaju, razgovaraju i druže. Pa nakon te godine nek dijete reče svoje mišljenje. Sve bi se vjerovatno odigralo lipše i bolje. Ovako JADNO I BIJEDNO....

   21. 6. 2018,   13:28
  • Nema sta reci svoje misljenje kada mama ide u zatvor. Gledat ce mamici samo kroz resetke.

   21. 6. 2018,   17:11
  • Blago vama kad virujete drugima, a vlastitim očima ne. Sucima koji sude samo na osnovi novca, a ne pravde (zavisno ko je s koje strane). Državi koja štiti svoje građane i državi koja jedva čeka da ih nestane s njenih prostora.

   21. 6. 2018,   18:41
 • mada je potpisao da se odriče da vidi malog, u inat majci vidimo do čega je došlo.dijete je samo stvar kojom joj prkosi,na žalost i na štetu devetogodišnjaka :-(

  19. 6. 2018,   19:43
 • Zašto je skrbništvo dodjeljeno caci a ne materi.....Jel ko zna....Hvala na odgovoru

  19. 6. 2018,   19:17
 • Jadno,jadno dijete...ni ne zna sto se dogada,prvo ljudi koji prosvjeduju i sad ide u drzavu koju ne poznaje,jezik koji ne poznaje i jos kod oca kojeg skoro ne poznaje.Po meni je majka kriva sto je otela dijete.Ali svejedno to dijete jedino majku prihvaca ko roditelja.Sto tu napraviti a da malome ne bude sok i trauma? Ne zelim ni pomislit kako mu je,uzas!

  19. 6. 2018,   20:47
 • Ljudi nikako da shvate da je majka otela dijete u dobi od 1 godine i 7 godina mu ispirala mozak, i govorila protiv oca. To je kao da u rodilištu nekom ukradete dijete i onda ga za 10 godina ne želite vratiti jer dijete ne pozna roditelje i ne želi kod njih. Ljudi sramite se!

  19. 6. 2018,   18:32
  • Potpuno se slažem, koliko u Hrvatskoj ima razvoda gdje je druga strana nezadovoljna presudom pa se ne otimaju djeca. Ovakve presude u Hrvatskoj su rijetkost, da drugi roditelj može posjećivati dijete svaki dan. Zašto otac nije posjećivao dijete dok su bili sakriveni u Bosni i Hrvatskoj? Smiješno pitanje. Normalno da se dijete boji kad ga nije vidjelo godinama i manipuliralo je od strane majke. Ovi komentari bi se mogli okarakterizirati kao rasizam, na majčinoj strani ste zato što je otac Talijan i muškarac. A jednakost?

   19. 6. 2018,   18:50
  • Sto mu je govorila da bi mu osprala mozak? Bas me zanima?? Nego jel on smio vidjeti dijete dok je bilo u HR?

   19. 6. 2018,   19:00
  • @stranputica Talijan je u više navrata dolazio u Hrvatsku, a ona mu nije dala da vidi dijete. Ova priča se ovdje povlači već godinama a ova ludača nikako da odustane.

   19. 6. 2018,   19:03
  • Krenula si stramputicom...

   19. 6. 2018,   19:04
  • stranputica ljepis se ko muhe na.... sta ti nije jasno. Dobio je ZAJEDNICKO skrbnistvo znaci smio je vidjeti dijete, ali je to malo teze kad se majka s djetetom pokupi u nepoznato. Sta bi mu govorila, tata te zeli uzeti meni, tata ne zeli da me vidis vise....sta se si ti digla na zadnje noge, jesi se mozda pronasla u ovoj "majci" ?

   19. 6. 2018,   19:05
  • Da svi su glupi samo si ti shvatio.

   19. 6. 2018,   19:43
  • @verdax ako se netko treba sramiti to su prvenstveno oni/vi koji pricate neke stvari napamet a niste upuceni u cijeli slucaj,nemate pojma tko je tko u cijeloj prici i sto se tu desavalo..

   19. 6. 2018,   20:20
  • Istina, verdax!

   19. 6. 2018,   20:53
 • Mucna situacija.jos mucnije gledati kako dijete vristi i otima se ocu.to je na zalost odgoj neodgovorne majke..nadam se da ce dijete pregrmiti ovu traumu koju mu je prouzrokovala majka..pitam se zasto je branite.vidite li kako dijete vristi i place od oca koji ga godinama nije vidio..ne svojom krivnjom..

  19. 6. 2018,   18:50
 • Istina je majka je još službeno udata za talijana al taj talijan nije otac malog cesarea....znači ona je bila u braku i varala muža sa cesarevim ocom i tako su oni dobili cesarea.... novinari brkate pojmove ona nikad nije bila u braku s cesarevim ocem već sa drugim talijanom i nikad se nije razvela od tog drugog talijana..

  19. 6. 2018,   21:17
  • Aaa, znači ovaj joj je samo jebač bio, i naravno sad otac djeteta! A di joj je muž, taj drugi talijan?! Jaoo, pa to je "Dinastija" prava!!! E, divne li majke!

   19. 6. 2018,   22:37
 • Majka?? Hahahhahahahha... Ona je sve samo ne majka

  19. 6. 2018,   18:35