Obavijesti

Video

Komentari 41

Matija je visok samo 119 cm i predstavljat će nas na OI u Riju

Matija je visok samo 119 cm i predstavljat će nas na OI u Riju
6

Matija Sloup (19) iz Kutine bacač je kugle i diska. O njemu smo pisali prošle godine, a prisjetimo se, plasirao se na Paraolimpijske igre koje se održavaju od 07. do 18.09.2016 u Riju, gdje će nas dostojno predstavljati

VIDEO

Za sebe kaže kako ga visina od 119 centimetara nikad ni u čemu nije sputavala.

Nikad se ne bih mijenjao, meni je ovako super. Nikad nisam patio što nisam viši, a to mogu zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i djevojci, koji su me uvijek u svemu podržavali, kaže Matija Sloup (19), paraolimpijac iz Kutine.

POGLEDAJTE VIDEO: Naš Matija zapanjuje svojim sposobnostima

Pokretanje videa...

02:34

Za sebe kaže kako ga visina od 119 centimetara nikad ni u čemu nije sputavala, pa čak ni u bavljenju sportom i osvajanju brojnih medalja. Matija je pravi primjer da se apsolutno sve može kad postoji jaka volja. Sasvim slučajno počeo se baviti atletikom i odmah se zaljubio u taj sport . Nakon što je tri godine aktivno vježbao u teretani, na nagovor prijatelja, prije dvije je godine došao na trening atletskog kluba “Odisej” u Kutini. Bacio je kuglu, zapanjio trenere i ostao.

Iako trenira nepune dvije godine, osvojio je već neka velika natjecanja, skupio pozamašnu kolekciju medalja i ostvario impresivne rezultate. Matija je europski juniorski prvak i viceprvak u bacanju diska na IWAS svjetskim igrama u Sočiju u Rusiji. Na prvenstvu Hrvatske osvojio je srebrnu medalju, a na Svjetskom prvenstvu u Dohi u Kataru osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle i ostvario status vrhunskog sportaša. Time se plasirao na Paraolimpijske igre u Rio de Janieru iduće godine.

- Sad sam fokusiran samo na to. Cilj mi je biti najbolji i uzeti medalju u Riju - ambiciozan je Matija. Dodaje koliko mu atletika, ali i pobjede znače.

- Nakon djevojke, mogu reći da mi je atletika druga ljubav. Najveću motivaciju dobivam od samog sebe. Volim vidjeti kako napredujem i kad uspijem u onome što si zacrtam . A kao sportaš vidim taj potencijal u stalnom napretku - kaže Matija.

Treninge ima šest puta tjedno , a uz to još od tri do četiri puta vježba u teretani. Osim toga, student je i prve godine Ekonomskog fakulteta u Kutini. Uz mnogobrojne obveze, uvijek nađe vremena i za druženje.

- Sve se može kad se hoće. Rasporedim si vrijeme i sve stignem . I trenirati, i učiti, i družiti se s prijateljima i djevojkom - kaže dodajući da odmora i zezancije nema jedino kad mu traju pripreme koje su itekako intenzivne. Kao osoba nižeg rasta, kaže, nikad se nije razlikovao od vršnjaka ili se osjećao manje vrijednim.

- Nikad me nitko nije odbacivao. Svi su me uvijek prihvaćali takvog kakav jesam. Izrazito sam društven, volim izlaziti i lako sklapam prijateljstva. Zbog dobrog prihvaćanja okoline nikad nisam imao nikakav kompleks - priča Matija.

Izrazito je ponosan na sve što je postigao, a svim mladim sportašima savjetuje da ustraju.

- Imali invaliditet ili ne, nikad ne odustajte . Iako je teško, ako imate cilj, uspjet ćete - kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'
VOX POPULI

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Pitali smo prolaznike koliko misle da će potprošiti ove godine za Uskrs. I dok većina kaže da će potrošiti više, neki tvrde da će im biti isto. Pogledajte u videu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje