Obavijesti

Video

Komentari 7

'Medvjed nam je grizao auto': Obitelj je jedva preživjela izlet

'Medvjed nam je grizao auto': Obitelj je jedva preživjela izlet
1

Trebao je to biti prekrasan obiteljski izlet u jednom engleskom safari parku. No, pretvorio se u šokantno iskustvo koje će ova obitelj prepričavati zasigurno još jako dugo

VIDEO

Tanya Mallaney (53) je s dvije kćerke i unukom bila u obilasku Woburn Safari Parka, popularnog obiteljskog izletišta u Bedfordshireu, kad je njihovu idilu pokvario napad velikog medvjeda. 

Dok se obitelj automobilom vozila po parku, odjednom je prema njima počeo trčati medvjed. Režao je i grizao automobil. Šokantni prizor snimila je Tanyina kći Sophia. Na sreću nitko od njih u automobilu nije ozlijeđen.

Njezina druga kći, Danielle, je nekoliko minuta prije napada medvjeda zaključala vrata automobila.

- Vozili smo se po parku i nismo vidjeli mnogo životinja. No, odjednom je prema nama počeo trčati medvjed. Išao je ravno na automobil. Tri puta smo potrubili, kako su nam djelatnici parka rekli da radimo u slučaju neke izvanredne situacije poput ove, no nitko nam nije došao pomoći - ispričala je Tanya te dodala: 'Bilo je nevjerojatno strašno. Sto posto sam sigurna da je htio ući u automobil. Iskesio je zube i grizao vozilo. To nije bio prijateljski medvjed'.

Strava u safari parku: Obitelj s djecom napao je čopor geparda
Strava u safari parku: Obitelj s djecom napao je čopor geparda

Nakon prvotnog šoka, obitelj se uspjela sabrati pa su pokrenuli automobil u namjeri da pobjegnu medvjedu, no on je još uvijek bio na haubi. Nakon nekog vremena je odustao i maknuo se, a Tanya se o svemu požalila djelatnicima parka koji su bili iznenađeni fotografijama na kojima se vidi ljutit medo. Rekli su da se životinja tako ponašala najvjerojatnije zbog nesnosnih vrućina koje već danima haraju Engleskom.

- Voditelj parka je rekao kako nikad u ovom parku nije vidio nešto slično. Bio je vidno šokiran. Za sve je okrivio vrućine i za ispriku nam je ponudio VIP paket obilaska parka u vrijednosti od 400 funti (oko 3,300 kuna) - ispričala je Tanya.

Dodala je kako nema ništa protiv te ponude, ali i da nije potpuno zadovoljna jer joj nisu odgovorili na pitanje gdje su bili rendžeri parka kad je obitelj u automobilu trubila i dozivala pomoć.

- Rendžeri su sigurno bili u blizini. Vidjeli smo jednog, no nije reagirao na naš poziv. Incident je trajao nekoliko minuta, a mi smo slijedili protokol koji je propisan u ovakvim izvanrednim situacijama - rekla je Tanya, koja je na kraju ipak u ime obitelji prihvatila ispriku i VIP paket od parka.

Turisti su često mete napada životinja u parkovima ove vrste

Napadi životinja na ljude u safari parkovima nisu rijetkost. Nedavno smo imali priliku svjedočiti napadu lava na vozilo u kojem su se nalazili turisti, od koji je jedan ispružio ruku kroz prozor da dodirne životinju i ona je pobjesnila.

Pokretanje videa...

00:35

Incident se dogodio na safariju u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji.

Zvijer se nakon tog čina instinktivno okrenula prema putnicima u vozilu i željela ih napasti. Oni su brzo zatvorili prozor i odvezli se s vozilom dalje. Snimka je objavljena na YouTube kanalu Wildlife Sighting s naslovom: ’Najgluplji turist ikad’.

Na njoj se vidi i kako se lav s lavicama ugodno smjestio uz vozilo, ali to ne znači da imaju povjerenje u ljude već samo znači da u blizini nema drveća pa su iskoristili hladovinu koju je stvorilo vozilo, tvrde stručnjaci za ove životinje.

'Najgluplji turist ikad': Htio je dirati lava. Odmah se pokajao...
'Najgluplji turist ikad': Htio je dirati lava. Odmah se pokajao...

- Samo oni koji rade sa životinjama u divljini znaju kolika je brzina lava i kako je u stanju osobi koja ga dodiruje otkinuti cijelu ruku, rekao je Naas Smith, južnoafrički safari rendžer.

Dodao je kako je ovaj turist imao sreću jer ga je lav mogao izvući kroz prozor i ubiti pred očima njegovih prijatelja. A to bi onda dovelo do toga da bi rendžeri morali ubiti lava. Uglavnom, taj nepromišljeni čin turista prema divljoj životinji mogao je dovesti do velikih posljedica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode