Obavijesti

Video

Komentari 0

Mega plata s 500 kg pršuta! Španjolci žele oboriti rekord

Oko 200 profesionalnih rezača pršuta okupilo se u nedjelju u španjolskom gradiću Torrijosu gdje su u sklopu humanitarne akcije odlučili oboriti svjetski rekord u najvećem pladnju s narezanim pršutom, slavnim "Jamon Ibericom"

VIDEO

Pršut se soli na tradicionalan način i smatra se delikatesom diljem Španjolske, ali i svijeta, a dio oko kosti reže se trima vrstama noževa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Za svaki dio svinjskog buta - malu ružu, veliku ružu i orah (kao najljepši dio pršuta) koristi se drugi nož, a taj posao obavljaju stručnjaci. Ljudi koji se profesionalno bave rezanjem pršuta nazivaju se promotori-rezači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pritom je najvažnije da je kriška dovoljno tanka da se može vidjeti nož kojim se reže, a dužina rezanja mora biti proporcionalna širini, odnosno mora biti četvrtastog oblika.

Najboljim španjolskim pršutom smatra se onaj koji se dobiva od poznate autohtone crne iberske svinje. Od drugih dijelova mesa stvaraju se poznati proizvodi španjolske gastronomije poput choriza, salsichona, botifarre ili fueta.

Španjolski promotori-rezači prošli su put narezali 400 kilograma pršuta, a u nedjelju su planirali oboriti dosadašnji rekord rezanjem oko 500 kg ove delicije. 

Događaj je organiziran kako bi se prikupila novčana sredstva za Odjel za medicinska istraživanja državne bolnice za oboljele od paraplegije u Toledu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang