Obavijesti

Video

Komentari 5

Džomba: Od stative mi je brada kockasta, sreća da sam oženjen

Džomba: Od stative mi je brada kockasta, sreća da sam oženjen

Hrvatski rukometni reprezentativac u našem serijalu '24 pitanja' prisjetio se najvećeg trijumfa u karijeri, olimpijske medalje 2004. iz Atene. Priznao nam je tko su mu najdraži suigrači, ali i najdraži klub za koji je igrao

VIDEO

Legendarni Mirza Džomba za hrvatsku rukometnu reprezentaciju odigrao je 173 utakmica i postigao 667 golova. Osvojio je zlata na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu i Olimpijskim igrama u 2004. u Ateni te srebro na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu. Sve to ostavilo je trag na njegovom tijelu, pa nam je otkrio da ga 'sve boli i sve mu škripi'. 

S Džombom smo razgovarali povodom obilježavanja 15 godina od osvjanja olimpijskog zlata u Ateni.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tijekom karijere je igrao za RK Zamet, RK Badel Zagreb, mađarski Veszprem, španjolski Ciudad Real i Croatia Osiguranje Zagreb. Ipak, jedan klub mu je bolji od ostalih. 

- U Ciudad Realu je bila opuštena atmosfera, bio je najbolji klub na svijetu u to vrijeme. Osvojili smo Ligu prvaka, prvenstva, a bila je i dobra lova. 

Jurica Galoić/PIXSELL

Džomba kaže kako su mu Olimpijske igre u Ateni kruna karijere i da ih se rado prisjeća. Zlato s OI mu više znači od onog sa Svjetskog prvenstva, jer 'Olimpijada je san svakog sportaša'.

- Cijeloj mojoj generaciji, to su svi potvrdili, to je najljepši dan u našim sportskim životima - rekao je. 

Najdraži suigrači su mu Vedran Zrnić i Goran Šprem, iako i za Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka ima samo riječi hvale. 

- I jedan i drugi su, svaki u svom vremenu, nastojali da budu najbolji vođa reprezentacije. Obojica su to odrađivali i bili uspješni - rekao je. 

U finalu Lige Prvaka, na utakmici između PPD Zagreb i Barcelone, Džombi je golman Barrufet namjerno podmetnuo nogu pri čemu se Mirza skoro razbio o stativu. 

- Srećom sam se oženio, inače bih ga tražio. Malo mi je kockasta brada od toga. Sada se smijem tome, ali moglo je biti opasno. Nakon par godina smo se našli na turniru i izgladili to - rekao je Džomba. 

Već sljedeće prvenstvo vidi povratak hrvatske rukometne reprezentacije na vrh. 

- Imamo sve savršeno posloženo. S naše strane ždrijeba su Španjolska i Njemačka, dakle, trebamo dobiti jednu od te dvije ekipe da prođemo u polufinale. Tako da uopće ne sumnjam da će ove godine biti medalja. 

Pretplatite se na YouTube kanal 24sata i pratite serijal '24 pitanja'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno