Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mitska bića koja zastrašuju, a bili smo uvjereni da ne postoje

None Foto: 24sata Video 2

Zmajevi, vilenjaci, kiklopi, sirene i druga mitska stvorenja postoje samo u pričama, ali ima i nekih koja su zaista postojala. Mnogi autori knjiga i filmski scenaristi iskoristi su ih kao inspiraciju i popularizirali

Premda su slavni hobiti iz knjiga i istoimenog serijala filmova Gospodar prstenova proizišli iz glave JRR Tolkiena, ipak imaju neku podlogu i u stvarnosti. Na indonezijskom otoku 2003. godine pronađeno je devet ljudskih lubanja čiji je promjer tri puta manji od prosječnog današnjeg čovjeka. 

Zmajevi su mitska bića koja zastrašuju svojom pojavom i vatrom pale sve pred sobom. Najsličniji zmaju su komodski varani, ogromni gušteri koji mogu doseći i do 150kg, a njegov izumrli predak megalania je mogao doseći i do 7m i 650kg.

POGLEDAJTE VIDEO: Mitska bića koja su zaista postojala

 

Kraken je divovsko čudovište koje izgleda kao lignja, a postalo je popularno zahvaljućuji Disneyevom serijalu Pirati s Kariba. Najduža pronađena lignja je imala čak 12metara. Amazonke, snažne žene ratnice, dio su mnogih filmova i serija. Zaista su pronađeni grobovi žena ratnica koje su i pokapane sa oklopom i oružjem.

Moby Dick je bijeli kit ulješura i glavni lik iz istoimene popularne knjige. Premda je većina knjige čista fikcija, kit naziva Mocha Dick uhvaćen je 1830. godine nakon što je preživjeo mnogo pokušaja lova i godinama velikom silinom napadao brodove i borio se s kitolovcima.

Komentari (33)
  • Meni se čini da danas i kod nas jedni misle da su mitska bića i da su nezamjenivi..

    22. 5. 2016,   08:35
  • naravno da postoje eno ih u saboru

    22. 5. 2016,   11:56
  • čudovišta postoje u hdzu

    22. 5. 2016,   10:43