Obavijesti

Video

Komentari 12

Mladi Hrvat kreativnošću se bori protiv vandalizma i grafita

Mladi Hrvat kreativnošću se bori protiv vandalizma i grafita

Zagrepčanin Filip Rebrović (19) u YouTube svijetu poznatiji je kao 10Ficho, snima videe o raznim temama, a dizajnirao je i plakat za antigrafitersku kampanju Grada kako bi zaštitili fasade zgrada.

VIDEO

Kako spojiti stvarni život i animaciju, zna Filip Rebrović iz Zagreba. Devetnaestogodišnjak ljude na internetu, ali i svoju ekipu i prijatelje odmalena zabavlja svojim humorom. Na YouTubeu snima fantastične animacije, a nije ga strah pokazati ni da je sila na njegovoj strani u borbi sa svjetlosnim mačevima. Prvi video snimio je još u osnovnoj školi.

- Dobio sam fotoaparat, a kako sam htio naučiti montirati i raditi specijalne efekte snimio sam pokemon i ben10 fan film s prijateljima - prisjeća se. Dok su snimali privlačili su radoznale poglede prolaznika, ali im nitko nije dobacivao ništa ružno.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bili smo premali pa je ljudima bilo normalno vidjeti djecu kako se bacaju po travi i jedino što su mislili je bilo - klinci se igraju - govori Filip. A igrati se nastavio i dalje. Svoju strast prema animacijama pokazivao je tijekom cijele srednje škole, a svoju umjetničku crtu pokazao je i kad je osvojio natječaj Grada te dizajnirao plakat za akciju sprječavanja vandalizma i grafitiranja. Na plakatu je prikazao zagrebačke znamenitosti koje se pod okriljem noći uništavaju sprejevima.

- Važno je educirati ljude o razlici između grafita kao umjetnosti i grafita kao vandalizma - kazao je tada. 

Filip obožava specijalne efekte pa ih rado ukomponirava u svoje videe.

- Najviše volim snimati kombinaciju live actiona i animacije, vjerojatno nešto s efektima jer mi je to zabavno raditi, a i gledati takve stvari – objasnio je Filip koji svojim humorom, kreativnošću i zaraznom energijom privlači sve oko sebe.

Djevojke će razveseliti činjenica da je slobodan i nema curu, a otkrio je i malu tajnu zaljubljivanja, a to je da prvo kod djevojke primijeti kosu.

S obzirom na to da se showu bliži kraj, svi oni koji željno iščekuju proglašenje pobjednika (ili pobjednice), mogu to doživjeti i uživo! Naime, proglašenje pobjednika najvećeg video talent showa u regiji - VideoStara bit će u  klubu Opera u Zagrebu, 10.12.2017. Nemojte to propustiti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno