Obavijesti

Video

Komentari 12

Moćna poruka Stokine pjesme: 'Žene pate, nasilje je eskaliralo'

Moćna poruka Stokine pjesme: 'Žene pate, nasilje je eskaliralo'

Marin Ivanović Stoka objavio je novu pjesmu 'Lily' koju premijerno možete poslušati na njegovom kanalu. Pjesma je teška i govori o problemu nasilja nad ženama, a radio ju je u suradnji s MUP-om i tvrtkom Borovo

VIDEO

Pjesma 'Lily' govori o nasilju nad ženama u Hrvatskoj, koje je iz godine u godinu sve ozbiljniji problem. Stoka je objasnio što ova pjesma znači za njega i zašto se uključio u ovaj istoimeni projekt 'Lily'. 

POSLUŠAJTE PJESMU:

- Želimo prodrmati društvo da prekine šutnju i prijavi nasilje. Dajemo prikaz različitih oblika nasilja i propitujemo društvo da sami shvate zašto se to događa… Ljubav ne smije boljeti, a ako se to dogodi, ne smijemo šutjeti o tome i trebamo prijaviti nasilje. Pjesma je namijenjena svima onima koji žive tužne priče, a ova tema tiče se svih. Kao takva, pjesma nudi rješenje, budi svijest o problemu, poziva na reakciju društva i daje rješenje - rekao je Stoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog toga sam se uključio u multimodularni Nacionalni preventivni projekt „Lily“ Ministarstva unutarnjih poslova i brojnih partnera da glazbom i putem društvenih mreža doprem svojom jasnom porukom do što većeg broja naših građana, posebice mlađe populacije - dodaje.

Istoimeni projekt

Projekt 'Lily', u sklopu kojega je Stoka napisao i izveo ovu pjesmu, je svoj naziv dobio u spomen na žrtve usmrćene dana 22. rujna 1999. tijekom brakorazvodne parnice na sudu. U krvavom pohodu muškarac je ubio sutkinju, svoju suprugu i njenu odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku.

U spomen na smrtno stradale žrtve Hrvatski Sabor je 2004. godine proglasio 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

Problem o kojem treba govoriti i kojeg treba rješavati

- Nasilje u obitelji je društveni problem i nije privatna stvar pojedinca koja se događa isključivo u četiri zida, odnosno stvar koja me se ne tiče. Nasilje prema ženama jedan je od najtežih oblika kršenja ljudskih prava i ako se svi zajednički ne angažiramo i ne udružimo u rješavanje toga problema, postoji tendencija prihvaćanja nasilja kao nečeg normalnog i indiferentnosti na nasilje. A to onda podrazumijeva i veliku tamnu brojku, odnosno bojazan žrtve da progovori i prijavi nasilje - objašnjava Stoka.

Republika Hrvatska demokratska je i socijalna država koja štiti prava svakog pojedinca i koja je osjetljiva na sve ranjive skupine. Zato je svjesna da se rješavanje ovog problema može postići isključivo udruženim i progresivnim, proaktivnim djelovanjem. Ova pjesma i ovaj projekt samo su jedan od načina djelovanja protiv nasilja nad ženama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković