Obavijesti

Video

Komentari 55

Mrtvu majku čuvao u stanu? Našli je u smeću nakon požara

Deset dana nakon požara koji je izbio u stanu u Ulici Tina Ujevića na Srdočima u Rijeci djelatnici Čistoće, koji su čistili stan i iz njega iznijeli najmanje dva kontejnera smeća, u jednoj od prostorija pronašli su mumificirano tijelo

VIDEO

- Istraga je u tijeku pa ne možemo iznositi previše detalja. No ono što možemo reći jest da se radi o tijelu starije žene. Budući da proces mumifikacije inače traje od šest mjeseci do godinu dana, još treba utvrditi kad je osoba točno preminula, no sigurno je da je ova osoba mrtva minimalno već dvije godine - rekli su nam u Zavodu za sudsku medicinu u Rijeci.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:47

Ni policija nije bila rječitija
. No dok istražitelji ne utvrde o kome je riječ, susjedi su uvjereni kako je mumificirano tijelo majka Fabijana U. (42) čiji stan je izgorio u požaru. Fabijana susjedi opisuju kao osobenjaka, sklonog alkoholu, drogi i skupljanju smeća.

Pokretanje videa...

00:29

- To je čovjek koji je prije desetak godina bio sasvim normalan, imao obitelj, radio, imao auto, družio se s ljudima. No onda je sve krenulo po zlu, odao se porocima, a okidač je vjerojatno bila rastava od supruge s kojom ima sina i koja se odselila u drugu državu. On je živio s nepokretnom, gluhonijemom majkom, no tu ženu nitko nije vidio najmanje sedam godina, kad je svim prijateljima, koji su se redovito kod njega sastajali, zabranio dolazak u stan - pričaju zgroženi stanari koji su nekoliko puta već zvali policiju zbog buke u stanu te jednom kad su prednja vrata stana pala, a iz stana se širio nesnosan smrad.

Dodaju kako već godinama kruži priča da Fabo, kako mu je nadimak, u stanu živi s mrtvom mamom. 
- Čak smo i tad, kad smo prije godinu zvali policiju zbog odvaljenih vrata, rekli kako će u stanu sigurno naći mrtvu ženu, no oni su rekli da to nije smrad mrtvog tijela, dignuli vrata, zapečatili ih i to je bilo to. Fabo je navečer došao, razvalio vrata i ušao u stan. Eto kako institucije rade svoj posao - tvrde ogorčeni stanari koji se čude kako je vlasnik mogao sve te godine živjeti u stanu punom smeća, u kojem se nikad nije otvarao prozor, a da se nije i sam razbolio. Motiv mogućeg prikrivanja mrtvog tijela, smatraju, je taj što je sin nesretne žene primao njezinu penziju. 
- On godinama ne radi, a prije mjesec dana viđen je kako se svađa s poštarom koji mu govori kako mu ne može više uručivati majčinu penziju i da je to posljednji put - kaže njegov susjed. Uz to, dodaje kako je Fabo inače bio plašljiv te se bojao policije i nadležnih institucija. Podsjetimo, požar koji je izbio prije deset dana bio je neobičan jer su vatrogasci intervenirali dva puta.

Prva dojava stigla je oko 5 sati, no po dolasku vatrogasaca ispostavilo se da je požar ugasio vlasnik. Gasitelji su prekontrolirali situaciju i sve je upućivalo na to da je slučaj riješen. No pola sata kasnije od stanara je stigla i druga dojava o još jednom požaru u istom stanu. Centar tog požara bio je u drugoj prostoriji, a plamen je zahvatio enormne količine smeća i otpada, koji su se godinama akumulirali u stanu. Vatrogasci su požar ugasili, no vlasnika ovaj put nije bilo nigdje na vidiku. 
- Cijeli slučaj je tako tužan i žalostan, počevši od nefunkcioniranja sustava pa do toga da je i nama ovdje život bio ugrožen. Mogli smo se svi zaraziti, ugušiti ili izgorjeti, da ne govorim kako u zgradi žive i mala djeca - kažu susjedi koji i nisu toliko iznenađeni ovakvim ishodom stvari. Detalji slučaja znat će se nakon obavljenog očevida i obdukcije tijela, no susjedi su uvjereni kako je riječ o vlasnikovoj majci, koja je nađena na kauču ispod dva metra visoke gomile smeća, a koja, kažu, sigurno tu mrtva leži već godinama. Za nestalog Fabu tvrde kako je na dan požara posudio 200 eura i pobjegao u Njemačku.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Las Vegas: Hrvat tijelom spasio ženu od kiše metaka

- Bolje od hotela: Horatinčić nije štedio kod opremanja

- CSI koka: Glavinjala je po vrtu pa zaglavila u ogradi

- Susret bivših: Gotovac plakao na krštenju Simonina sina

- Bez dlake na jeziku: Dio ekipe iz Noćne more okupio se u studiju 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'