Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrzite slagati odjeću? Ovaj uređaj radit će to umjesto vas!

Foto:

Uređaj 'Laundroit' savršeno slaže odjeću u ormaru! Koristeći robotske ruke i sustav umjetne inteligencije prepoznat će koji ste odjevni predmet ubacili u ormar i složit će ga...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Prototip ovog uređaja razvija se preko 13 godina, a u njega je do sada uloženo oko 70 milijuna dolara. Navodno bi se u pretprodaji trebao naći ove godine, a cijena će mu biti oko 100 tisuća kuna. Ipak, japanski izumitelji govore kako cijena za masovnu proizvodnju neće biti toliko "paprena" te da će na tržištu koštati oko 12 tisuća kuna.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Uređaj funkcionira jednostavno, vi samo napunite ladicu s do 30 komada odjeće. Uređaj se pomoću WIFI-a spaja na server umjetne inteligencije koji skenira i analizira odjeću koju ste ubacili u ladicu. U svojoj bazi podataka ima više od 256 tisuća fotografija različitih odjevnih predmeta prema kojoj raspoznaje je li riječ o haljini ili običnoj majici te prema tome ju odgovarajuće slaže.

Sustav još ne funkcionira najbolje. Primjerice za jednu običnu majicu treba mu od pet do deset minuta, tako da i nije pretjerano brz. Također,  ima problema s raspoznavanjem tamnije odjeće tako da crnu majicu primjerice uopće neće prepoznati!

 

Komentari (10)
  • Slaže li i gaće s ''pijace''?

    21. 5. 2018,   09:46
  • 100 tisuca kuna? prava sitnica, kupit cu dva, jednog da imam u pricuvi ako se ovaj pokvari, i jos kad nabavim uredjaj da mi doma kuha, cisti i sprema po kuci nitko sretniji od mene

    21. 5. 2018,   09:25
  • U 10 min mogu složit 20 majica bez njega 🤣

    21. 5. 2018,   09:16