Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naelektrizirali su Filipa (19): Ovo je nešto najsramotnije ikad

Popularni YouTuber Filip Dejanović (19) u sklopu novog JoomBoos serijala "Što bi bilo kad bi bilo" probao je provesti jedan dan naelektriziran

Jeste li ikada zamislili potencijalnu situaciju koja vam je zvučala potpuno neostvarivo? "Što bi bilo kad bi bilo" odgovara na pitanja koja ste si uvijek postavljali, a u novoj epizodi otkriva kako je to provesti cijeli dan naelektriziran.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE:

Filip Dejanović (19) dobio je izazov provesti cijeli dan naelektriziran. Filip je na YouTubeu poznatiji kao TheSikrt, a na svom kanalu ima preko 315 tisuća pratitelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bio sam vani i to poslje 11 sati #savage #maverick

A post shared by TheSikrt (@filip.dejanovic.39) on

Filipa je "ŠBBKBB" ekipa izazvala da provede cijeli dan naelektriziran, a on je isprva htio odbiti zadatak. Nakon malo premišljanja, ipak je rekao da želi prihvatiti što ekstremniji zadatak.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Filip cijeli dan mora nositi uređaj koji ga drži pod naponom. Da bi zadatak bio teži, u određenim trenutcima, netko iz “ŠBBKBB” tima ga dodatno elektrošokira.

- Uređaj koji Filip nosi koristi elektricitet kao način poticanja mišića i ima neke intenzitete koji se ne smiju prekoračiti. Treba biti oprezan s takvim napravama - kaže Renato Filipin, kustos u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

"ŠBBKBB" ekipa je prvi dan pred Filipa stavila brojne zadatke. Za početak, morao je snimiti video blog za svoj YouTube kanal dok mu netko kroz uređaj pušta laganu električnu stimulaciju. Za snimanje je imao pet minuta, a nakon toga, taj video je morao smontirati. 

Nije prošao ni trenutak, a već je dobio električno iznenađenje. Nakon nekoliko šokova, počeo se lagano privikavati na elektriziranost i prošao je prvi zadatak bez greške. 

Događaje u ovoje epizodi komentira doc. dr. sc. Tomislav Capuder s Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu.  

- Statički elektricitet možemo naći svuda oko nas. Sigurno ste barem jednom obavljali svakodnevne aktivnosti, a kada ste nakon toga uhvatili kvaku, pecnula vas je struja - objašnjava Capuder. 

Na sljedeći zadatak izazvao ga njegov mlađi brat Leon - pričao je Filipu viceve, a on se nije smio nasmijati, inače dobiva električnu stimulaciju. Naime, Leon nije znao da je njegov brat naelektriziran i cijela situacija mu je bila u potpunosti čudna. Ovaj zadatak mu je ipak malo teže pao jer su vicevi koje mu je brat čitao bili baš jako smiješni.

Treći zadatak je bio najteži izazov s kojim se Filip suočio. Morao je konobariti dok ga je ekipa šokirala strujom. Najviše ga je bilo strah da nešto ne razbije, ali kada je primio tacnu u ruke, tek je onda napravio pravi spektakl. Osim što je prolijevao piće, izvijao se od šokova.

- Ja sam se toliko suzdržavao da budem normalan, da ne ispadnem kreten pred ljudima, ali naravno nisam uspio jer ovo baš jako šokira - rekao je Filip i dodao da je to bio najteži zadatak do sada.

- Već dobrih godinu dana nisam radio nešto ovako sramotno - priznaje Filip. 

Nakon toga, "ŠBBKBB" ekipa pripremila mu je tajni izlet u Tehnički muzej Nikola Tesla kroz koji ga je vodio kustos Renato Filipin. Svaki put kad je spomenuo struju, Filip je dobio električni šok. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Također, Filip je dobivao šokove svaki put kada ga je netko prepoznao na ulici, s obzirom da ima široku publiku i da je poznat među mladima zbog svojih videa na YouTubeu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

-Bilo je dosta ekstremno, jedva sam izdržao, htio sam odustati - priznaje Filip i dodaje da mu je ovo bio jedan od najsramotnijih dana u životu. 

Bez obzira na električne šokove, Filip je svoje zadatke odradio relativno uspješno, a ovu priču moći će zauvijek prepričavati kao nezaboravno iskustvo.

'Što bi bilo kad bi bilo' možete pratiti četvrtkom u 12:00 na JoomBoos YouTube kanalu.

Pogledaj kako su se snašli mladi u prijašnjim epizodama: Vidi kako je Borna (19) proveo 48 sati bez spavanja i kako je Nika (16) provela dan bez struje

Komentari (3)
  • biće najteži izazov,provest cili dan...normalan...

    13. 9. 2018,   21:40
  • jeote toliko dugačko štivo anemaš što za pročitati , svaki treči red jedno te isto i to je naše vrlo novinarstvo, fuj !!

    13. 9. 2018,   22:49
  • A što bi bilo kad bi bilo da ti je stalo srce sinko, od svih tih šokova?

    13. 9. 2018,   22:02