Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napad u KB Dubrava: Djelatnik se oporavlja, ima prijelom kosti

Foto:

Razgovarao sam s njim. Dobro se oporavlja, samo je u šoku. Ima prijelom kosti ispod oka s pomakom, kazao nam je poznanik Stanka K. (48), djelatnika KB-a Dubrava u Zagrebu, kojeg su pretukla četiri mladića

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Djelatnik s više od 20 godina staža u KB-u Dubrava u nedjelju je radio na Hitnom prijemu u podrumu zgrade. Inače su po dvojica na prijemu, no kolege u tom trenutku nije bilo jer je nosio papire na odjele.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Prišla su mu dva mladića, od kojih se jedan požalio da ima bolove prilikom mokrenja. Stanko im je rekao da pričekaju te da će ih vrlo brzo pozvati na pregled u trijažu. No mladići nisu željeli čekati nego su zahtijevali da ih odmah odvede nekom od liječnika u dežurnim ambulantama.

Kako bi ih smirio, Stanko je izašao iz prostorije u kojoj je prijem. Tad su obojica nasrnula na njega, a odnekud su se stvorila još dvojica. Tukli su ga šakama i, nakon što je pao na tlo, otišli su automobilom, kako su i došli.

Nesretni Stanko završio je na hitnoj operaciji zbog teških ozljeda glave, a policija je vrlo brzo uhitila četiri mladića i odvela ih u postaju na ispitivanje.

Posljednjeg su uhvatili upravo mladića koji je i tražio hitnu medicinsku pomoć. Kako doznajemo, nakon što su ga policajci vratili u bolnicu da bi ga liječnici pregledali, mladić je to odbio i zatražio pregled u drugoj bolnici.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da je završila obradu nad četiri mladića. Dva mladića (21 i 23 godine) kazneno su prijavili zbog nanošenja teških ozljeda, a drugu dvojicu (25 i 26 godina) zbog sudjelovanja u tučnjavi. Neslužbeno doznajemo da su svi članovi jedne obitelji iz zagrebačke Dubrave. Samo je jedan od njih ranije poznat policiji, a ostala trojica dosad nisu bila u sukobu sa zakonom.

O napadu se oglasio i Hrvatski liječnički sindikat (HLS). Od Vlade traže hitne izmjene Kaznenog zakona kako bi se napad na zdravstvenog radnika tretirao kao napad na službenu osobu.

- Zdravstvene ustanove su svakodnevno poprišta verbalnih i fizičkih napada na liječnike i zdravstvene djelatnike, a na naše apele, upozorenja i izvješća nema reakcije - kažu u sindikatu.

 

Komentari (47)
  • Danas sam čitala izvješće Europske komisije o zdravstvu RH za 2017 godinu. Potrošili smo NAJVIŠE za materijal, više od bilo koje članice EU gotovo za 10 posto, a zdravstvo nam je NAJLOŠIJE u EU, iza nas su samo Latvija, Litva, Bugarska, i Rumunjska. Tako da, ne trebate proglasiti liječnike službenim osobama, već prestati krasti kroz javnu nabavu, urediti zakone koji će definirati odgovornost liječnika u državnoj službi, i omogućiti pacijentima pristojnu uslugu.

    19. 3. 2018,   19:01
  • Fina neka obitelj...

    19. 3. 2018,   18:21
  • Dva puta sam dovodio oca na operaciju, i oba puta sam dozivio neugodnosti ni kriv niti duzan, zaista nisam ni rijec rekao da nije bila ljubazna i u trnutku dok smo otac i ja razgovarali s doktoricom koja je trebala izvesti zahvat, doslovce kao tornado uleti u ordinaciju jedana djelatnica iste bolnice, vidljivo frisko ofarbane kose u crveno (mada nebitno) no to je jedino po cemu je se sjecam i ospe paljbu po nama niti sam znao zasto niti sada znam. Naravno doktorica je intervenirala, ova je brzo nestala, pokusao sam saznati tko sta, no naravno nisam, posto je doktorica bila izuzetno kulturna i ljubazna i profesionalna. Samo hocu reci malo je falilo......

    19. 3. 2018,   18:56