Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nastupala uz Beyonce pa je svi odbili jer je plus-size plesačica

Nitko me nije želio, rekli su mi da super plešem, ali kako neću biti nikome marketinški zanimljiva, rekla je Akira Armstrong, koje je potom osnovala vlastitu plesnu skupinu

Akira Armstrong (34), plus-size plesačica iz Bronxa, nigdje nije mogla naći posao pa je osnovala vlastitu profesionalnu plesnu skupinu Pretty Big Movement.

POGLEDAJTE VIDEO:

Despite rocking a résumé that includes not one, but *two* Beyoncé music videos, Akira Armstrong had trouble finding an agency willing to represent a plus-size dancer. Now, she’s leading her own Pretty BIG Movement.

Posted by Great Big Story on Tuesday, 6 February 2018


Prije 12 godina plesala je u dva Beyonceina spota, no kad je krenula tražiti agencije koje bi je zastupale, dobila je samo odbijenice.
- Bila sam u pet različitih agencija i sve su mi rekle isto: 'Dobra si, ali ne znamo kako da te marketinški predstavimo - rekla je Akira. 

Godinu dana kasnije uzela je sve u svoje ruke i pokrenula vlastitu plesnu skupinu. Od mladosti je željela plesati i nije dozvolila da joj itko kaže da to ne može.

- Očekivani tip plesačice je da sliči balerini, duge noge, duge ruke i tijelo. Uznemirujuće je da mediji stavljaju etikete na plesačice. Za mene je sve stvar talenta - rekla je Akira.

Svojoj je plesnoj skupini dala je ime Pretty Big Movement te održava i brojne radionice na kojima brojnim ženama pomaže da se oslobode okova niskog samopouzdanja.

- Ja sam sretna da se cure znaju mrdati i plesati. Mišljenje o plus-size ženama je da smo lijene, i niskog samopouzdanja. To je potpuno krivo - istaknula je Akira.

Komentari (1)
  • Ok ona pleše al ju smiješno gledati.. sad kužim zapravo kak se na mršavijim ljudima bolje vide pokreti tijela, na njoj ne toliko. Samo se primjećuje micanje udova i mahanje kose a trup joj je statičan... one iza nje su bolje

    8. 2. 2018,   23:49