Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne osjećamo se baš sigurno, riješili bismo to na svoj način'

None Foto: 7

Lezi, lezi!, vikali su ukućanima policajci koji su naoružani dugim oružjem, s kacigama na glavi i štitovima u ruci, upali u kuću obitelji Zahirović u Porečkoj ulici u zagrebačkom Vukomercu

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Lezi, lezi!, vikali su ukućanima policajci koji su naoružani dugim oružjem, s kacigama na glavi i štitovima u ruci, upali u kuću obitelji Zahirović u Porečkoj ulici u zagrebačkom Vukomercu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Iz policije su rekli da je riječ o redovnim policijskim aktivnostima, no kako neslužbeno doznajemo, policajci su imali dojavu da se u kući nalazi bjegunac Senad Ahmetović, kojeg traže zbog prijetnji. Nekoliko policijskih marica jučer je oko 15.30 sati opkolilo njihovu kuću i blokiralo ulicu.

- U maricu su poslije uveli tri muškarca. Čuli smo da je među njima bjegunac kojeg traže - kazali su nam mještani Vukomerca.

- Dok se oni ne maknu iz kvarta ne osjećamo se sigurno. Da nam daju dozvolu riješili bismo to na svoj način - rekli su građani.

Policija je tijekom jučerašnjeg dana raspisala internu tjeralicu za Senadom Ahmetovićem (34), zetom preminulog Šerifa Zahirovića (60). Prve informacije sugerirale su da je on pucao iz kalašnjikova, no kasnije su ga ipak tražili zbog prijetnji. Strahovali su da je odmah pobjegao u BiH, čiji je državljanin, dok u Hrvatskoj ima stalan boravak.

Dok je interventna policija upadala u kuću obitelji Zahirović, gdje je, kako doznajemo, uhitila Senada, njihovi kolege na ispitivanje u odvjetništvo doveli su trojicu osumnjičenih za pucnjavu ispred škole na zagrebačkom Vukomercu. Kako doznajemo, riječ je o braći Kasimu i Vehbiji Osmanoviću te Rasimu Zahiroviću (44). Svu trojicu sumnjiče zbog dovođenja u opasnost života i imovine, a Rasima i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja te oštećenja tuđe stavri. Kasim i Vehbija, sumnja policija, u srijedu su malo prije 19 sati Porsche Cayennom došla u Porečku ulicu, izašli iz vozila i iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u smjeru kuće na čijoj terasi je bilo petero ljudi, nakon čega su pješke pobjegli.

OPSADNO STANJE NA VUKOMERCU Interventna naoružana do zuba opkolila kuću: Ulovili bjegunca

Rasim im je, sumnjaju, odgovorio ispalivši dva rafala iz automatskog oružja. Od ispaljenih hitaca oštećena je jedna kuća i sedam osobnih automobila. Puka je sreća da nitko nije stradao jer se kuća obitelji Zahirović nalazi preko puta Osnovne škole Vukomerec. Da su zapucali samo nekoliko minuta kasnije, školsko dvorište bilo bi prepuno djece i roditelja i zasigurno bi netko stradao. Kako doznajemo, Vehbija se na ispitivanju branio šutnjom. Kasim poriče da je bio u vozilu te navodno ima svjedoke da je u to vrijeme bio negdje drugdje. Očekuje se da će za svu trojicu zatražiti određivanje istražnog zatvora. U Vukomerec je i jučer stigao pročelnik Ureda za upravljanje kriznim situacijama Pavle Kalinić. Oko 17 sati stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na druženje s djecom i roditeljima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak da je policija u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole.

- Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja - istaknuo je Božinović. Ustvrdio je kako je policija istu večer reagirala promptno i vrlo profesionalno.

Komentari (41)
  • Ma gonite ih ća sve odreda..od cigosa do aljbanerosa..

    14. 9. 2018,   18:30
  • Pazi ovo, romi žive bolje o socijale nego naš prekarijat na minimalcu.

    14. 9. 2018,   18:40
  • Tako je to kad u drzavi od samog vrha nema reda, a onda ovakvi koriste sve drzavne blagodati na raznorazne nacine

    14. 9. 2018,   19:24