Obavijesti

Video

Komentari 87

Nepoznati Rakitić: Napustio je školu s 15, Švicarci mu prijetili

Ivan Rakitić ima i jednu od najljepših ljubavnih priča u nogometu, suprugu Raquel upoznao je kad mu je donijela piće jer nije mogao spavati od uzbuđenja jer će potpisati za Sevillu

VIDEO

Ivan Rakitić (30) baš kao i Mario Mandžukić nije volio školu. Zapravo, vrlo je rano shvatio da će prije napraviti ozbiljnu i uspješnu nogometnu karijeru, nego onu akademsku.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL

Pokretanje videa...

00:58

Otac Luka pustio mu je da sam odluči što će želi u životu, a Ivan je s 15 godina napustio školu kako bi se u potpunosti posvetio nogometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I kao i Mandžo donio je odličnu odluku. Od Basela i Schalkea prvo je stigao do Seville, a potom i do Barcelone u kojoj i danas igra i na godinu je plaćen 5,5 milijuna eura. 

Ivanova obitelj je iz Sikirevaca, sela na istoku Slavonije, odmah uz obalu rijeke Save. Otac Luka je također igrao nogomet, no 1986. se preselio u Švicarsku. Dobio je posao na gradilištu u Mohlinu.

Rakitić je počeo u Baselu, a igrao je mlade uzraste u švicarskoj reprezentaciju. Zato su mu Švicarci jako zamjerili kad je u konačnici ipak izabrao Hrvatsku.

- Dobivali smo ružna pisma, zvali su nas usred noći i prijetili, slali su nam i karte za vlak da napustimo Švicarsku - prisjetio se tata Luka, koji je sinove Dejana i Ivana odveo na utakmicu Grasshoppersa i Dinama 1997.

Ivanom brat Dejan također je bio nogometaš, no prestao je igrati zbog ozljeda. Dvaput je slomio kost u stopalu desne noge.

Dok je još igrao u Baselu, Rakitića je zvao Zdravko Mamić u Dinamo, no današnji veznjak Barcelona ipak je izabrao Barcelonu.

Rakitić ima i jednu od najljepših ljubavnih priča u nogometu. Bio je previše uzbuđen što će potpisati za Sevillu te nije mogao zaspati pa je s bratom otišao u kafić. Kad im je konobarica donijela piće Raketa se zaljubio do ušiju. Gospodična je bila Raquel Mauri, a dvije godine kasnije postala je gospođa Rakitić. Imaju dvije kćeri, Altheu i Adaru.

Danas je dobrica, pravi profesionalac, no u mlađim danima Ivan je ipak znao zaružiti. Schalke ga je jednom suspendirao jer je bio u diskoteci do jutra. Rakitić je naučio lekciju i zato danas igra u jednom od najvećih klubova u povijesti.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang