Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Njih troje je uspjelo pobjeći iz Alcatraza, no jesu li preživjeli?

None Foto: 24sata Video 5

Zatvor Alcatraz sigurno je jedan od najpoznatijih na svijetu. On je zapravo otočić nedaleko od San Francisca, a upravo more između otoka i grada pomrsilo je planove desecima zatvorenika

Frank Morris i braća Clarence i John Anglin zajedno su "gulili" zatvorsku kaznu u Alcatrazu. Dok su stražari odrađivali svoje smjene i kućama odlazili bez briga, zatvorenici su kovali planove o bijegu. Najpoznatiji je bijeg već spomenutog trojca 1962. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su Frank Morris i braća Anglin postali slavni zatvorenici Alcatraza

Trojica bjegunaca izradili su splav od zalijepljenih kabanica. Plan nije bio loš u načelu, no nisu je imali priliku isprobati sve do samog ulaska u vodu, kad su se suočili s temperaturom između deset i dvanaest stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjegunci su plutali u hladnoj vodi i bili na udaru struja

Mnogi smatraju da su Morris i braća Anglin vjerojatno dobili hipotermiju i utopili se, no postoje i oni koji vjeruju da su uspjeli preživjeti. Tijela im nikada nisu pronađena, te je njihova sudbina do dana današnjeg nepoznata.

Mediji su sporadično znali objaviti neke informacije, poput one Daily Maila, koji je objavio fotografije iz 1975. godine na kojoj su prikazana dva muškarca u Brazilu za koje se sumnja da su zapravo braća Anglin. Čak je i jedan stručnjak za forenziku tada kazao da su muškarci na fotografiji 'vrlo vjerojatno' braća Anglin. No, službeno nikada ništa nije potvrđeno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Puno je ljudi uspjelo preplivati od Alcatraza do obale, no uglavnom iskusni plivači

Ako ništa drugo, može se reći da su se ovi bjegunci ipak dokopali slobode prije smrti, a koliko su dugo 'uživali' u njoj pitanje je koje, za sada, još nema odgovor.... 

Pogledajte više zanimljivih mini - dokumentaraca na: intheboxtv.info

 

Komentari (21)
  • Znam da je Clint Eastwood uspio, za ostale ne znam :)))

    25. 9. 2016,   22:16
  • poznavao sam jednog čovjeka koji nikad nije bio u Alcatrazu.

    26. 9. 2016,   00:46
  • nisu svi , jednog kolegu je odnije kurenat a nas dvojica smo evo uspili zahvaljujući dobrim ženama uz obalu, rekli bi bodulke (njihove)

    25. 9. 2016,   22:19