Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Što se događa vašem tijelu ako pojedete dvije banane dnevno?

None Foto: 2

Banane sigurno spadaju među omiljeno voće, koje jedemo gotovo cijelu godinu. Osim što su fine, one su višestruki saveznik organizma. Savršen su međuobrok, daju energiju i opskrbljuju tijelo hranjivim tvarima

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Kalij, vitamin B, razna vlakna i kalcij, tvari su koje imaju veliku ulogu u zdravom funkcioniranju organizma, a sve ih možemo dobiti od samo dvije banane dnevno. Ako volite vježbati ujutro, ne postoji bolja namirnica koju možete izabrati umjesto banane.

Osim što će vam dati 'goriva' da izdržite dan, ako imate bilo kakvih problema sa žgaravicom ili čirevima, redovitom konzumacijom banani i te se tegobe mogu smanjiti. Ako ste mislili da banane treba baciti kada pocrne, tek ste se tu prevarili! Upravo su banane s tamnim točkicama najzdravije, kada one nastaju, formiraju se tvari koje su sjajne u borbi protiv raka - citokina TNF-a.

Banane su zdrave za kosti, vid i srce. One poboljšavaju probavu i pomažu pri gubitku kilograma. Liječe čak i depresiju i donose bolji san i opuštenost.

Komentari (61)
  • Inace drevne predaje nekih plemena u Novoj Gvineji, ako se ne varam...su da banane nisu sa neseg planeta, nego su dosle kao voce sa bogovima kada su se spustili sa nebesa.....

    18. 1. 2017,   14:34
  • Ajde nesto pozitivno o hrani koju ja volim :))))))

    18. 1. 2017,   14:22
  • Da fine su banane sam što imaju veliku košpicu.

    18. 1. 2017,   14:44