Obavijesti

Video

Komentari 2

Opasan posao: Ne znamo kad će nas tko napasti i htjeti ubiti

Opasan posao: Ne znamo kad će nas tko napasti i htjeti ubiti
1

Kaznionica u Novom Meksiku je zatvor za opasne kriminalce. Tamo šalju najgore i najrizičnije zatvorenike. Novaci Mangin i Cordova su zaduženi za razinu 6 na kojoj se nalaze važni članovi bande SNM

VIDEO

- Ovdje na razini 6 se nalaze najnasilniji zatvorenici u državi. Svi su poznati po napadima na osoblje i ubojstvima drugih zatvorenika, članova bandi... Kad oni puknu, obično puknu do kraja - pričaju novaci. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:29

Zatvorenici na razini 6 su zaključani u ćelijama 23 sata na dan. Čitavo vrijeme boravka izvan ćelija na rukama nose lisice. 

- Događaju se brojne promjene. Puštaju zatvorenike da izađu nešto češće. Povećavamo upotrebu programiranja zatvorenika nastojeći poboljšati njihovo obrazovanje i obučiti ih kako bi imali neke vještine korisne za rad. Rjeđe koristimo segregaciju, znajući da će se 96 posto njih vratiti u naše četvrti. Izlazak ljudi na slobodu nakon segregacije stvara vrlo rizične i teške okolnosti - objašnjavaju. 

Prvi zatvorenik sa razine 6 koji izlazi na odmor je Phillip Latham. Osuđen je za ubojstvo drugog stupnja

- Phillip Latham se priključio zloglasnoj SNM bandi. Prilično je opasan, napadao je osoblje i ima povijest takvih ponašanja. Nepredvidljiv je. Sve se može činiti u redu, a zatim u trenu poludi. Izići će bez lisica na rukama, samo će ga osigurati. 

Orgija ubijanja iz 1980.: 'Ovdje je bila jedna odsječena glava'
Orgija ubijanja iz 1980.: 'Ovdje je bila jedna odsječena glava'

Latham već dvije godine nije izišao iz ćelije bez lisica.

- Već mu je dvaput pružena prilika za izlazak, no čim bi izašao, počeo bi napadati osoblje. Dobro se ponašao zadnjih godinu dana pa mu daju novu priliku. 

- To trebamo brzo obaviti. Ne znate hoće li samo gledati televiziju ili će vas pokušati ubosti ili ubiti. Ponašate se kao i u ostalim situacijama, ne pokazujete strah. Morate tamo ući kao da se ništa nije promijenilo. 

- Kad ste u njegovoj blizini, postane vam malo nelagodno. Jako dugo nije bio vani. Svi bi trebali biti na oprezu jer situacija sada postaje opasnija. Bit će više napada na osoblje i treba misliti na sigurnost. Svi se moraju čuvati - priča novak Cohen Mangin

Zatvorenik Phillip Latham izašao je iz svoje ćelije bez lisica na rukama po prvi put u dvije godine

- Phillip Latham je opasan. Jednostavno moramo biti vrlo oprezni i ne dopustiti da nam pažnja popusti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:34

Puštanje jednog od naših najopasnijih zatvorenika iz samice i njegova resocijalizacija jako opterećuje naše čuvare, osobito one mlade. Time se povećava rizik kojem su izloženi.

- Koliko si već dugo na razini 6? - upitao je novak Phillipa.

- Oko dvije godine, no bio sam na razini 6 u zatvoru Los Lunas, zatim na razini 4 u Las Cruces. Tada sam zadnji put bio vani, u Las Cruces na razini 4. To je bilo prije otprilike šest godina. Izašao sam nakratko u zatvoru Los Lunas, no tada sam napao nekoliko čuvara. To je bilo to do sada. Prošlo je puno vremena - odgovorio mu je Latham.

- Njegov prvi izlazak ovdje prošao je dobro. Sjeli smo i porazgovarali kao s bilo kojom drugom osobom. Moramo se nadati da s njim nećemo imati nikakvih problema - zaključili su novaci.

'Iza rešetki: Novaci' gledajte četvrtkom u 21:40 na Planet Earth.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode