Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oprez! Slomljeno srce može izazvati infarkt i pokvariti san

Foto:

Gubitak bliske osobe smatra se jednim od najstresnijih životnih događaja. Osim što može dovesti do problema sa srcem, slomljeno srce može uzrokovati i gubitak apetita, nesanicu i depresiju koji ugrožavaju zdravlje

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Mnoge studije pokazale su da bol zbog gubitka osobe izaziva slične reakcije u mozgu kao i fizička bol koja nastaje kao posljedica određenih povreda.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Znanstvenici su proučili da 'sindrom slomljenog srca' osobu dovodi do situacije u kojoj se osjeća kao da ima infarkt, a sa sobom i nosi takve simptome, poput ubrzanog i otežanog disanja.

Sve više istraživanja pokazuje da gubitak bliske osobe može ozbiljno naštetiti našem zdravlju.

Stoga, kako izliječiti slomljeno srce? Upamtite da će tuga koju trenutno osjećate proći, ali treba vremena. Proces zacjeljivanja je dugotrajan. Nađite vremena i posvetite se aktivnostima koje vas vesele, ali dosad niste imali vremena, okružite se prijateljima.

 

Komentari (54)
  • Znate li priču o crnoj i bijeloj kutijici?...Neposredno prije nego što je izdahnuo, siromašni seljak kaže svome sinu: " Nažalost, nemam ti što ostaviti osim ove dvije kutije. Dobro ih čuvaj i ne otvaraj prije vremena.! Bijelu otvori kad ti bude jako teško u životu, a crnu kad ti bude najbolje, kad budeš najsretniji."...I u jednoj i u drugoj kutijici nalazio se papirić....na svakom od papirića je pisalo...OVO ĆE PROĆI ! https://www.youtube.com/watch?v=XVoJkZAGCfM

    18. 4. 2017,   21:21
  • vow koja laž ,kao da se ne smije prekinuti s nekim pa mnogi bi onda umirali,to nije točno

    19. 4. 2017,   11:15
  • Svaka bol prođe, s vremenom, samo što je svako ne doživi jednako...nekog slomi do kraja a neko se uspije i dignuti..

    18. 4. 2017,   21:56